Бенитес съсипва и Роналдо, и нападението на Реал Мадрид


Бенитес съсипва и Роналдо, и нападението на Реал Мадрид

3659 0

Контузиите на Гарет Бейл и най-вече на Карим Бензема дадоха шанс на Рафаел Бенитес да приближи Кристиано Роналдо до наказателното поле, където всички знаем е силата на португалския ас. Той е голмайстор номер 1 за всички времена на "белия балет", освен това с напредването на възрастта той все по-трудно ще може да прави пробивите от крилото към наказателното поле.

Испанският треньор обаче продължава да се придържа към това да забива Роналдо на лявото крило - нещо, което не се харесва нито на играча, нито на феновете.

Снощи по време на победата с 1:0 над ПСЖ Кристиано беше изолиран в играта около наказателното поле. Това се дължеше по-скоро на цялостната игра на "белия балет", отколкото тази на Роналдо, особено при факта, че ПСЖ играеше нападателно и имаше много празни пространства за бързите играчи на Реал Мадрид.

Снощи Кристиано Роналдо е играл с топката в наказателното поле точно 0 пъти. Това се случва за пръв път в кариерата му на Реал, но през настоящия сезон той получава все по-малко шансове за изява в пеналта на съперниците.

Общо той е играл 46 пъти с топката, като два пъти получи топката около дъгата на наказателното поле, но и двата пъти беше с гръб към вратата. Ранната контузия на Марсело пък съвсем ограничи играта с топка на Кристиано, като през втората част той играеше с нея все по-рядко, и то в собствената си половина.

До момента под ръководството на Рафаел Бенитес той е изиграл 10 мача в Примера (8 гола, но 5 от тях срещу Еспаньол) и 4 мача в Шампионска лига (5 гола). Освен това асистенциите на Роналдо бележат сериозен спад, като до момента има едва 2. Всичко това е обвързано с липсата на докосвания за звездата на тима в наказателното поле, което си пролича най-вече във вчерашния двубой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички