Историята за деня, в който Сър Алекс разплакал Роналдо


Историята за деня, в който Сър Алекс разплакал Роналдо
Снимка: Getty Images/Guliver

3798 0

Кристиано Роналдо е един от най-великите футболисти в историята на играта и престоят му в Манчестър Юнайтед под менторството на Сър Алекс Фъргюсън е може би най-голямата причина за това. Днес португалският ас е голмайстор №1 за всички време на Реал Мадрид, носител на "Златната топка" на три пъти и е печелил всичко във футбола на клубно равнище.

Когато е бил на 18 години обаче един разговор с Фъргюсън е имал ключов отпечатък върху бъдещето на Роналдо. И случката е завършила със сълзи в очите на крилото. 

Това е станало след мач в Шампионска лига, в който "Роналдо се е опитал да докаже защо е в Манчестър и е считан за един от най-големите таланти, но е имал много лош ден", описва в книгата си "Кристиано Роналдо: Биографията" испанският журналист Гийем Балаге. И след срещата Сър Алекс се е развикал на Роналдо.

"В съблекалнята Фъргюсън просто не е издържал: "За кого се мислиш? Да играеш сам срещу цял отбор? Никога няма да станеш добър футболист, ако продължиш да играеш по този начин!". Роналдо се разплакал. Останалите играчи на Юнайтед не реагирали. "Трябваше да се научи. Това беше съобщение от целия отбор, не само от Сър Алекс. Той трябваше да се научи и това беше начинът", спомня си Рио Фърдинанд".

Кристиано Роналдо определено си спомня добре този момент, който го е формирал като футболиста, който е днес. Освен това той няма лоши чувства към Сър Алекс и многократно го е наричал "моят втори баща".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички