Барселона възвърна апетита си за голове


Барселона възвърна апетита си за голове

2021 0

Барселона преоткри апетита си за голове и опиянението от атакуващия футбол, след като „моделът“ Луис Енрике започна да дава своя резултат.

Само преди месец Луис Енрике бе в окото на бурята и дните му като мениджър на каталунския клуб изглеждаха преброени. Ябълката на раздора се оказа звездата на клуба Лионел Меси и спекулациите за скандал между двамата.

Бившия играч на Барселона пое клуба след сезон, в който не бе спечелен трофей. Получи възможността да започне един нов проект, получавайки кредит на доверие и ресурс за нови попълнения, сред които и Луис Суарес.

Въпреки това отборът не успя да се обедини под негово ръководство. Постоянните промени, както в екипа, така и схемата на игра, доведоха до неисгурност в отбраната. Единствено индивидуалните умения на суперзвездите на каталунците успяваха да извадят отбора от калта.

Много от феновете се питаха дали такъв конфликтен треньор, който не минава за любимец на медиите, е правилния избор за този клуб.

След поражението от Реал Сосиедад в първия двубой след паузата, Барса показа забележителен характер. Отбора смени своя облик и започна да печели своите мачове с показност.

Играчите възвърнаха желанието си за игра и своя апетит, а 29 гола отбелязани в 8 срещи напомниха за „златния период“ на Барселона при Пеп Гуардиола. Каталунците елиминираха Атлетико Мадрид за Купата на краля, а след това в шампионата се справиха и с Виляреал, който дойде на "Камп Ноу" с 18 поредни мача без загуба.

Треньорът не изневери на себе си, оставяйки Шави и Ракитич извън групата и даде шанс на Рафиня, но тактиката проработи и остави каталунците само на точка зад Реал Мадрид на върха в подреждането.

„Отборът е готов да преодолее всяко предизивкателство. На "Висенте Калдерон" се върнахме в двубоя след гол пасив, направихме го на два пъти и срещу силен съперник като Виляреал“, каза Луис Енрике на своята пресконференция.

„Важно е играта да бъде балансирана в защита и в нападение. Ако не се получи си плащаш за това.“

Каталунските фенове видяха това в последните два двубоя, когато Меси и Неймар унищожаваха своите съперници.

Неймар прави страхотен втори сезон с екипа на Барселона, докато Меси преоткри своята мотивация и отново играе с усмивка на лицето.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички