Барселона оцеля у дома срещу рекорда на Виляреал


Барселона оцеля у дома срещу рекорда на Виляреал

1562 0

Барселона затвърди впечатлението, че се намира в много добра форма в момента, след като на два пъти обърна резултата срещу Виляреал и в крайна сметка се отчете с победа с 3:2 на "Камп Ноу".

През първата част Черишен откри в 30', но в добавеното време Неймар успя да изравни. В 51' Вието беше точен след грешка на Пике, но Рафиня (53') и страхотен гол на Меси (54') донесоха победата на Барселона.

Суарес отново не успя да се разпише, въпреки че имаше своите шансове, но все пак даде 11-ата си асистенция за сезона. Рафиня пък вкара първия си гол за Барса в Примера дивисион, както и първи гол на "Камп Ноу".

Меси пък не спира да бележи и вече в 8-и пореден двубой у дома успява да вкара поне един гол, като в този период има 14 попадения в противниковите врати. Виляреал пък е първият отбор, вкарал 2 гола във вратата на каталунците през сезона във всички турнири, но това се оказа недостатъчно за "жълтата подводница".

Барселона пък притисна отново Реал Мадрид като разликата между двата отбора е 1 точка в полза на европейския клубен шампион.

Барселона започна уверено срещата и още в 13’ Ансехо заслужи аплодисменти от трибуните, след като успя да спаси страховит удар на Луис Суарес. Вратарят обаче успя да избие добре насочената топка в корнер.

Каталунският натиск се засливаше, но Меси и компания така и не успяваха да реализират, а в 21’ Суарес се отчете с поредния си пропуск в Примера, откакто премина на „Камп Ноу”. Двата му пропуска струваха скъпо в 30’, когато „жългата подводница с първата си възможност успяха да поведат.

При опит за изчистване на Масчерано топката стигна до Марио, който беше на границата на наказателното поле. Той пробва крайно неточен удар, но Черишев успя да засече от 12 метра и прати топката неспасяемо във вратата на Браво.

До края на полувремето Барселона даде всичко от себе си да изравни, което в крайна сметка стана в добавеното време. Рафиня получи пас в наказателното поле и проби между няколко защитници. Той стреля, Ансехо успя да парира, но при добавката никой не успя да спре Неймар – удар и 1:1.

Началото на второто полувреме на „Камп Ноу” беше изключително, след като още в 51’ Виляреал излезе за втори път напред в резултата. Дос Сантош се възползва от ужасяваща грешка на Пике в центъра на терена и проби до самото наказателно поле. Там бившият ас на Барселона намери Вието и той успя да закове топката във вратата – 1:2.

Последваха обаче вихрени две атаки на Барселона, а защитата на Виляреал не противодейства достатъчно, позволявайки на каталунците не само да изравнят, но и да поведат в следващите 3 минути.

Първо в 53’ Иниеста изведе Суарес в наказателното поле, като уругваецът се измъкна добре и останал сам срещу Ансехо центрира за Меси. Аржентинецът стреля с глава, защитник успя да избие, но топката попадна в краката на Рафиня, който с топовен удар от 5 метра изравни.

В 54’ и Меси най-накрая влезе сред реализаторите. След атака по лявото крило топката беше насочена към Неймар. Бразилецът прескочи топката и я остави за Суарес, който успя от легнало положение да даде за Меси, който от дъгата на пеналта с перфектен удар направи 3:2.

До края на двубоя катлаунците диктуваха събитията на терена, въпреки че с една от малкото си атаки Виляреал отбеляза. Попадението на Виктор Руис обаче беше отменено поради засада. В същото време Суарес изпусна нов 100-процентов шанс, докато Неймар и Меси имаха претенции за дузпи - 3:2 за Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички