4-те ключови решения на Зидан, извели Реал на финал в ШЛ


4-те ключови решения на Зидан, извели Реал на финал в ШЛ
Снимка: Getty Images/Guliver

3674 0

Испанският вестник "AS" посочи 4-те основни причини за класирането на Реал Мадрид на финал в Шампионска лига за втора поредна година.

ПРИВЛИЧАНЕТО НА НОВ ФИЗИОТЕРАПЕВТ

От първите си дни като треньор на Реал Зидан се притесняваше за физическата форма на възпитаниците си. През лятото на 2016 г. френският наставник помоли клуба да привлече италианския специалист по физическа подготовка Антонио Пинтус, с когото работи в Ювентус.

Италианецът накара звездите на мадридчани хубавичко да се поизпотят на лагера в САЩ и по време на коледните празници, благодарение на което отборът влезе в чудесна кондиция.

РОТАЦИИТЕ

В хода на сезон 2016/17 Зидан редовно използваше почти всички налични играчи, които са 24-ма. Французинът не се страхуваше да сложи на пейката дори Кристиано, давайки на португалеца да разбере, че той ще може да остане на най-високо ниво само благодарение на почивката. Благодарение на тази практика Реал излезе свеж в решаващите мачове през сезона, което го нямаше при Анчелоти.

 

ПСИХОЛОГИЧЕСКА РАБОТА

През целия сезон медиите разпространяваха слухове, че Иско, Хамес и Мората са недоволни от ролята си на резерви и могат да напуснат клуба. Пишеше се, че тримата създават конфликти в съблекалнята. Зидан съумя да "изгаси огъня" и направи така, че дори тези трима играчи да се чувстват неразделна част от победния колектив и постоянно защитаваха своя треньор.

В крайна сметка, сега те играят едва ли не ключова роля в последните мачове в Ла Лига. Така нареченият Реал Б, изглежда, е готов да спечели първенството и без основните звезди в отбора, които са в очакване на битката с Ювентус.

ПРАВИЛНИ И НАВРЕМЕННИ СМЕНИ

По пътя към Кардиф Зидан укрепна като треньор. Той не веднъж демонстрира способността си да прави удачни смени. В мача със Спортинг, когато Реал губеше с 0;1, Зидан пусна в игра Мората, Васкес и Хамес, които драстично промениха играта на "белите" и донесоха победата с 2:1.

Същото се случи и във втория полфинал с Байерн. "Баварците" водеха с 2:1, но влизането на резервите Асенсио и Васкес промени Реал в добавеното време. Как завърши всичко, всички помним много добре - 4:1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички