Треньорът на Севиля след 2:1 срещу Ювентус: Хората не очакваха, че ще постигнем нещо подобно, заслужено сме на финал


Треньорът на Севиля след 2:1 срещу Ювентус: Хората не очакваха, че ще постигнем нещо подобно, заслужено сме на финал
Снимка: Getty Images

1976 0

Старши треньорът на Севиля - Хосе Луис Мендилибар, обясни, че търпението е било от ключово значение в реванша срещу Ювентус от 1/2-финалите на Лига Европа.

Испанците спечелиха с 2:1 след продължения и така с общ резултат 3:2 се класираха за големия финал, в който съперник ще им бъде Рома на Жозе Моуриньо (31 май, стадион "Пушкаш Арена").

"Играехме срещу италиански отбор и трябваше да бъдем търпеливи. Беше ни трудно да пробием защитата им, но голът на Сусо ни помогна много. В нито един момент не си мислех, че можем да загубим. Те ни създадоха проблеми, но пък ние не спряхме да атакуваме и в крайна сметка успяхме да ги победим", каза Мендилибар след успеха срещу Юве и допълни:

"Нашата цел беше да дадем най-доброто от себе си в този турнир и засега всичко върви добре. Елиминирахме два велики отбора като Манчестър Юнайтед и Ювентус, а в Будапеща ще се изправим срещу друг великолепен тим, който има невероятен треньор".

"Хората не очакваха, че ще постигнем нещо подобно, но ние го направихме. Изиграхме много добри мачове, особено у дома, и заслужено сме на финал!", констатира треньорът на Севиля.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Макс Алегри сред провала на Ювентус: Всеки детайл прави разликата, сезонът беше труден за нас

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички