Жозе Моуриньо класира Рома на финал и заяви: Тези футболисти заслужават нещо специално!


Жозе Моуриньо класира Рома на финал и заяви: Тези футболисти заслужават нещо специално!
Снимка: Getty Images

2939 0

Старши треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, бе много щастлив от достигането до финала на Лига Европа, след като "вълците" завършиха 0:0 при гостуването си на Байер Леверкузен и така с общ резултат 1:0 прогресираха напред към директния двубой за трофея.

В четвъртък (18 май) вечер "аспирините" имаха пълно превъзходство на терена, но така и не успяха да отбележат гол. В същото време играчите на Специалния създадоха едва 1 голово положение...

"Моят тим винаги обръща внимание на малките детайли. Ако нямахме Смолинг на пейката, може би нямаше да спечелим днес. Загубихме Спинацола и Челик и можеше да стане много трудно за нас и точно затова малките детайли имат голямо значение. Смолинг даде всичко от себе си, но мога да кажа същото и за Бове", изтъкна Моу на пресконференцията си след реванша с Байер и допълни:

"Това е един невероятен отбор и не знам дали бих могъл да искам нещо повече от тези футболисти. Те заслужават нещо специално!".

"Дали съм влязъл в историята на Рома? За мен е по-важно да помогна на тези играчи да растат, винаги да дават най-доброто от себе си и да носят радост на феновете. Достигнахме до нов европейски финал и сега сме много щастливи", каза още Моуриньо, а след това отговори на въпрос какво очаква от финалния сблъсък със Севиля, който ще се проведе на 31 май:

"За мен най-важното беше да стигнем до финала. Севиля е много силен тим, който притежава огромен опит. Като му дойде времето ще мислим за този мач, сега е време да помислим за Серия А!", призова треньорът на Рома. "Вълците" са на шесто място в елита на Италия с 59 точки и изостават на 6 от четвъртия Лацио. Следващият им мач е на 22 май - домакинство на Салернитана.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - 6 от 6? Страхотното постижение на Жозе Моуриньо, което доказва, че е "специален"

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички