Никой не може да спре Севиля у дома - седми финал в Лига Европа след 120 изумителни минути с Ювентус (ВИДЕО)


Никой не може да спре Севиля у дома - седми финал в Лига Европа след 120 изумителни минути с Ювентус (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5139 0

Севиля постигна още един исторически момент от историята си в европейските клубни турнири, след като достигна до седми финал в Лига Европа. На него испанският гранд ще спори за седми трофей срещу Рома в Будапеща на 31-ви май от 22:00 часа българско време.

На полуфиналите през настоящия сезон “кралят” на надпреварата елиминира друг италиански гранд - Ювентус, с общ резултат от 3:2 след 1:1 при визитата в Торино, същият резултат в четвъртък вечер и победно попадение на Ламела в петата минута от продълженията.

По време на реванша пък се стигна до същински обрат, след като Душан Влахович първо откри в 65-тата минута след грешка на противниковата отбрана, само 7 минути по-късно пък изумителен удар на Сусо от сериозна дистанция прати срещата в продължения.

След попадението на другата резерва на победителите се стигна до втори жълт картон на Акуня в 115-тата минута заради бавене на играта.

Изключително спорно положение пък стана тема на дискусии още в края на първата част, когато Макели имаше някои предпоставки да изгони директно Куадрадо след грубо нарушение на прага на наказателното поле срещу Торес. Ситуацията обаче първо бе подмината, а след това ВАР реши, че ситуацията е била извън наказателното поле.

Севиля имаше всички предпоставки да се класира, след като бе по-настоятелен и в двете срещи, а опитите на испанския тим не стихнаха и при аванса след попадението на Ламела в продълженията.

Първо полувреме

Подобно на първата среща - испанският тим оказа натиск от самото начало, като пое инициативата върху топката и създаде 2 голови положения в рамките на 20-тина минути.

С толкова се отчетоха и гостите, които разчитаха повече на контраатаки, след като бяха притиснати в голяма част от времето близо до своята врата. 

След четвърт час Федерико Гати създаде най-чистото положение от началото на срещата, след като бе забравен при ъглов удар и засече с глава топката след високо центриране, но Боно успя да реагира.

Десетина минути по-късно Шчесни допусна половината от кълбото да премине голлинията, но навременната му намеса не позволи да се стигне до откриващо попадение.

Video edited on Kapwing

След 120 секунди Анхел ди Мария бе изведен очи в очи с Боно, но само, за да се отчете с изключителен пропуск. Той реши да прехвърля мароканския страж, но опитът му бе крайно неточен.

Около 33-тата минута в рамките на 120 секунди домакините успяха да създадат две любопитни положения - първо Акуня изненада съперника с мощна стрелба от дистанция, отклонена в последния момент от Шчесни. Малко по-късно кълбото попадна в Ракитич и без да се бави хърватинът неточно разстреля поляка.

В 34-тата минута Мойз Кийн стреля по диагонал и за негово нещастие Боно успя да докосне кълбото и то се отклони в страничния стълб.

Още десетина минути бяха нужни за първото попадение в срещата - то бе дело на Рабио, който засече ниско центриране, но попадението мигновенно бе отменено. Причината бе засада, потвъдена и от ВАР.

Дълбоко в добавеното време, по подобие на първата среща, имаше големи претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени. В конкретната ситуация Куадрадо връхлетя в краката на Торес и не последва спиране на играта. 

Малко по-късно играта бе спряна, но ВАР не отсъди дузпа с преценката, че нарушението е било извън наказателното поле.

Второ полувреме

ГОЛ! Сръбската суперзвезда Душан Влахович наказа съперника си само 120 секунди, след като замени Кийн в 62-рата минута. Той се възползва от подаване на Рабио и след грешка в отбраната успя да направи това, в което се провали Ди Мария - да прехвърли Боно - 0:1! 

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Щабът на домакините видимо също си свърши работата, след като две от появилите се през втората част комбинираха за изравнителното попадение. 

В конкретната ситуация Ламела пресира и подаде към Сусо, който от дистанция не остави никакви шансове на Шчесни в 72-рата минута! 1:1!

Video edited on Kapwing

Натискът изцяло остана дело на домакините и през втората част след цели 15 голови положения в рамките на полувреме. Те обаче отправиха само 3 точни удари повече от "зебрите", въпреки че разликата в създадените положения бе изключителна - 15:4.

Първо продължение 

ГОЛ! Домакините продължиха сблъсъка ударно, след като взеха превес с 3:2 в общия резултат след попадение на Ламела. Той засече центриране с глава на Салватиера за обрат в срещата след 5 минути от продълженията! 2:1!

Video edited on Kapwing

Шокиращо или не - домакините взеха над 80% от владеенето на топката по време на първото продължения, но двата тима си поделиха головите ситуации - 2:2.

Второ продължение

В 115-тата минута се стигна до същинска глупост сред домакините, след като Акуня си изкара втори жълт картон... за бавене. Той получи първото официално предупреждение още в 57-мата минута на срещата. 

Стартови състави

Севиля: 13. Ясин Боно, 6. Неманя Гудел, 10. Иван Ракитич, 15. Юсеф Ен Несири, 16. Хесус Навас, 19. Маркос Акуня, 20. Фернандо, 21. Оливер Торес 25. Браян Хил, 44. Лоик Баде, 55. Лукас Окампос 

Ювентус: 1. Войчех Шчесни, 3. Глейсон Бремер, 5. Мануел Локатели, 6. Данило, 11. Хуан Куадрадо 15. Федерико Гати, 18. Мойс Кийн, 22. Анхел ди Мария, 25. Адриен Рабио, 43. Самуел Илинг-Джуниър, 44. Николо Фаджоли

Преди мача

Отборите влизат в срещата след успехи, тъй като домакините се наложиха с 3:0 като гост на Валядолид, а "старата госпожа" победи Кремонезе с 2:0. Тогава обаче тимът даде "свидна жертва" - нова контузия за Пол Погба. 

Френският национал обаче е само една малка част от контузените за гостите, сред които са още Бонучи, Де Шилио, Ихатерен и Кайо Жорже.

Солиден брой са отсъстващите и за домакините - Гей, Жордан, Корона, Маркао и Нианзу, като първият и третият на практика не взимат участие в двубоите от този турнир. Севиля загуби и последната си подобна битка - в груповата фаза на Шампионска лига през 2016 г. Ювентус се наложи при визитата си с 3:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички