Макс Алегри сред провала на Ювентус: Всеки детайл прави разликата, сезонът беше труден за нас


Макс Алегри сред провала на Ювентус: Всеки детайл прави разликата, сезонът беше труден за нас
Снимка: Getty Images

1413 0

Италианският гранд Ювентус не успя да се класира за финала в Лига Европа, след като отстъпи на Севиля с продължения в реванша в Испания и с общ резултат 2:3 напусна надпреварата.

"Когато играеш този тип мачове, всеки детайл прави разликата - в единия момент отбелязваш гол, а в следващия допускаш такъв. Представянето ни беше добро и това са стъпките, които футболистите трябва да правят, за да се учат, особено по-младите от тях", обясни треньорът на "старата госпожа" - Масимилиано Алегри, след последния съдийски сигнал.

"Двубоят беше много труден и борбен. Можехме да поведем с 2:1, а при 1:0 също направихме някои грешки и бяхме наказани. Всичко можеше да се случи - те се справиха добре и отбелязаха, а ние не успяхме".

"За съжаление, това беше един труден сезон за нас. Никой не се е родил научен - Севиля подходи умно и направи много нарушения, за да накъса и забави темпото на игра", констатира Алегри и за финал отправи призив към играчите си:

"Сега трябва да се концентрираме върху това да завършим на второ място в Серия А. Трябва да се отърсим от разочарованието и да вложим енергията си в останалите срещи, за да финишираме с повече точки от миналата кампания".

*3 кръга преди края на сезон 2022/23, Юве е на второ място в таблицата с 69 точки. Следващият мач за "бианконерите" е на 22 май - гостуване на Емполи, а на 28 май е домакинството на Милан.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Жозе Моуриньо класира Рома на финал и заяви: Тези футболисти заслужават нещо специално!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички