Треньорът на Севиля проговори за бъдещето си и отсече: Историята не печели финали, комплиментите също


Треньорът на Севиля проговори за бъдещето си и отсече: Историята не печели финали, комплиментите също
Снимка: Getty Images

1381 0

Треньорът на Севиля Хосе Луис Мендилибар говори на официалната пресконференция преди утрешния финал в Лига Европа срещу Рома. Спорът за трофея ще се проведе в Будапеща.

За испанския специалист това първи финал. За сметка на това тимът му е шесткратен носител на трофея от Лига Европа. Треньорът на Рома Жозе Моуриньо до момента има пет победи в пет финала в европейските клубни турнири. Мендилибар обаче отсече, че историята няма никакво значение в подобни сблъсъци.

ОЧАКВАНИЯТА НА СПЕЦИАЛИСТА ЗА ФИНАЛА

Историята и опитът са нещо много хубаво, но това е само един футболен мач. И двата отбора достигнаха до този финал напълно заслужено, но ще бъде трудно за всеки от тях. За мен това е първи финал, но не е така за моите играчи, за клуба или за Жозе Моуриньо. Не знам кое има повече тежест“, обяви Мендилибар.

Трябва да изиграем добър мач, в който да не допускаме грешки, защото те струват скъпо. Благодарен съм за това, което Моуриньо казва за мен, за отбора и за клуба, но както историята не печели финали, така и комплиментите не го правят“, продължи испанският специалист.

Отборът на Рома е много силен в дефанзивен план. Те нямат нужда от много възможности, за да отбележат гол и да спечелят. Не се тревожат много от това колко пъти ще стигнат до вратата на съперника. Не са като нас. Чувстват се комфортно да се защитават близо до собственото си наказателно поле и да бъдат под натиск", обяви той.

"А дали има фаворит? Нека букмейкърите се упражняват с цифрите. Рома е силен отбор, защитава се много умело, но всеки отбор може да страда и да сбърка. Стартовият състав още не е ясен на 100 процента, но вече ми се нарежда в главата“, заяви специалистът.

ЗА БЪДЕЩЕТО СИ НАЧЕЛО НА СЕВИЛЯ

Не ме интересува какво ще стане в бъдеще. Затова и подписах за два месеца и половина. Дойдох в Севиля като безработен, а договорът ми изтича на 30 юни. Ще работя до неделя. Ще се опитаме да спечелим този финал и да изиграем по най-добрия начин последния мач на „Аноета“. Ще видим какво ще стане след това, но изобщо не се притеснявам“, сподели Мендилибар.

А ето какво каза и Жозе Моуриньо преди големия финал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички