Жозе Моуриньо: За Севиля финал в Лига Европа е нещо нормално, за нас е изключително събитие


Жозе Моуриньо: За Севиля финал в Лига Европа е нещо нормално, за нас е изключително събитие
Снимка: lap.bg

1950 0

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо обяви, че тимът му ще се бори с историята, за да победи Севиля във финала на Лига Европа. Испанският клуб е шесткратен носител на трофея. Финалният сблъсък е утре в Будапеща.

Севилци ще преследват рекордната си седма титла в турнира. Моуриньо пък е специалист по финалите в евротурнирите. Той спечели пет големи европейски трофея, включително миналогодишното издание на Лигата на конференциите именно с „римските вълци". Моу се превърна и в първия треньор, който е печелил всички европейски турнири.

"За тях да играят на финал в Лига Европа е почти нормално, докато за нас това е изключително събитие", заяви Моуриньо на пресконференцията преди мача.

"За феновете на Севиля пътуването до европейски финал е като пътуване до мач в Испания; за нас обаче това е нещо историческо. Така че искаме да пишем история. Историята не играе, но тя прави съперника фаворит, ние уважаваме това. Те имат опит, който ние нямаме, но и ние заслужаваме да играем този финал, казваме го от много време", допълни португалецът.

"Имам много опит, но и опитът на играчите също има голямо значение. В Севиля имат изобилие от точно това, но нашият тим играе заедно от две години и децата ми изпитват глад да направят нещо специално в сряда", каза още Моу.

Ето какво каза Моуриньо по-рано във връзка с финала в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички