Лекция на Родриго мотивира Реал Мадрид за обрат над десетима от Севиля (ВИДЕО)


Лекция на Родриго мотивира Реал Мадрид за обрат над десетима от Севиля (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4408 0

Реал Мадрид успя да победи с 2:1 Севиля като гост в мач от 37-ия кръг на Ла Лига. В герой за "кралете" се превърна бразилецът Родриго, който реализира и двете попадения за своите.

Двубоят започна със светкавичен гол още в третата минута. Рафа Мир бе на правилното място в точното време за важна добавка, която даде преднина на андалусийци.

26 минути по-късно бразилската звезда в селекцията на Анчелоти - Родриго, реализира страхотен пряк свободен удар, за да изравни на "Рамон Санчес Писхуан". 

Втората част мина под доминацията на "белия балет". Момчетата на Анчелоти бяха по-мотивирания отбор и се поздравиха с втори гол. Родриго осъществи чудесен рейд и преодоля Боно от наказателното поле и направи обрата пълен - 2:1.

Нервите взеха връх във финалните минути и Маркус Акуня бе изгонен с директен червен картон след грубо влизане в краката на Дани Себайос.

С победата Реал Мадрид вече има 77 точки в актива си на втората позиция, а Севиля продължава да е десети с 49 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна чудесно за домакините. Атака по фланга бе спряна от Реал Мадрид, но при добаката Рафа Мир нямаше как да пропусне и простреля Тибо Куртоа за 1:0 още в третата минута.

Video edited on Kapwing

В 29' Родриго показа своите умения от пряк свободен удар и отбеляза страхотен гол. Бразилецът си пробва късмета от дистанция и пласира топката точно до дясната греда за 2:0.

Video edited on Kapwing

До края на първата част се стигна до два чудесни шанса за Севиля. Ерик Ламела можеше да отбележи в 36-ата минута, но силен негов шут разтресе страничния стълб. Отново Ламела получи можеше да вкара в 42', но ударът му с глава бе неточен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50-ата минута Рафа Мир имаше шанс да отбележи втория си гол в мача. Той получи чудесен пас от Маркос Акуня, но ударът на първия мина встрани от левия стълб. В 54' се стигна до принудителна смяна. Феде Валверде получи травма, а Карло Анчелоти вкара на негово място Едуардо Камавинга.

Родриго резлизира второ попадение в 69' и направи обрата пълен. Бразилецът отправи мощен удар, който остави стражът на домакините Ясим Боно безпомощен - 2:1 за Реал.

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Севиля: Боно, Монтиел, Гудел, Рекик, Акуня, Себастиан, Ракитич, Ламела, Гил, Гомес, Мир,

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Алаба, Милитао, Менди, Кроос, Чуамени, Модрич,Валверде, Себайос, Родриго

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Изненадващо или не, сезонът на Севиля може да се окаже далеч по-успешен от този на Реал Мадрид. "Андалусийците" стигнаха до финал в Лига Европа, където предстои да срещнат Рома. В Ла Лига пък тимът е на само точка от 7-ата позиция, осигуряваща място в Лигата на конференциите.

"Кралския клуб" от своя страна завоюва цели 3 трофеи през настоящата кампания - Купата на Краля, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство. "Белите" обаче се провалиха в опита си да изкачат върховете на Ла Лига и Шампионска лига, както и този за Суперкупата на Испания. Така на възпитаниците на Карло Анчелоти остава да наблюдават триумфа на вечния съперник Барселона и да се борят за второто място в класирането, което заемат с точка преднина пред Атлетико Мадрид. 

Последният път, когато тези два съперника се срещнаха, бе през октомври миналата година. Тогава "лос бланкос" се наложиха с 3:1 на "Сантяго Бернабеу" с голове на Лука Модрич, Лукас Васкес и Феде Валверде. Почетното попадение за гостите реализира Ерик Ламела.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички