"Той намери треньор, който го разбира" - Жозе Моуриньо нахвали Пауло Дибала, аржентинецът му "върна услугата"


"Той намери треньор, който го разбира" - Жозе Моуриньо нахвали Пауло Дибала, аржентинецът му "върна услугата"
Снимка: Getty Images

3048 0

Старши треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, похвали Пауло Дибала за късния му гол за 2:1 срещу Фейенорд, който прати реванша от 1/4-финалите в Лига Европа срещу Фейенорд в продължения. Впоследствие "вълците" отбелязаха още две попадения и така отстраниха нидерландския гранд с общ резултат 4:2 (ВИДЕО).

"Моето усещане е, че той искаше и се опитваше да преоткрие радостта от играта, която сякаш му се беше изплъзнала. И мисля, че я намери тук, в Рома. Той намери треньор, който го разбира, публика, която го обича и пространство на терена, в което да бъде лидер със своите качества", заяви Моуриньо пред "Sky Sports Italia" по адрес на аржентинеца, който се бе появил на смяна в 72-рата минута.

"Дибала е страхотно момче. Има качествата да играе за най-големите клубове в света, но намери отново радостта от играта тук. Дадох му абсолютна свобода да влезе тази вечер и той можеше да напусне терена дори две минути по-късно, ако не се е чувствал готов. Той обаче игра 30 минути допълнително време, преди това 25 минути редовно и завърши на високо ниво", продължи с похвалите Специалния.

Самият Дибала също се изказа ласкаво за наставника си: "Мисля, че всеки познава Моуриньо, неговата история, какво е направил в Европа и във всеки клуб, в който е работил. Смятам, че има с какво да се гордее от спечеленото, нали така? Неговият манталитет те подхранва. Той знаеше, че мачът може да завърши по този начин и ни накара да дадем нещо повече. Той промени тактическата система, започнахме да играем по-добре и доминирахме в продълженията, за да си гарантираме победата", изтъкна Пауло в коментара си след мача и добави:

"Всички искахме да спечелим, което е най-важното нещо. Имаме треньор с невероятен манталитет. Той ни каза, че мачът ще бъде такъв и беше абсолютно прав. Този отбор на Рома спечели Лигата на конференциите през миналия сезон, така че знае какво е нужно. Сега се надяваме да стигнем докрай и в Лига Европа", пожела си Пауло Дибала.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Така е трудно да печелиш" - Ерик тен Хаг разкритикува играчите на Манчестър Юнайтед след 0:3 от Севиля

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички