УЕФА включва Зидан, Моуриньо и други величия в звено, което може да променя футбола?


УЕФА включва Зидан, Моуриньо и други величия в звено, което може да променя футбола?
Снимка: Getty Images

1399 0

Европейската футболна централа (УЕФА) е решила да създаде "футболен съвет", в който ще участват 20 големи личности. Сред тях са Зинедин Зидан, Жозе Моуриньо и Карло Анчелоти, съобщи АФП. Те ще бъдат натоварени със задачата да правят предложения за еволюцията на играта.

Новият съвет ще се казва "УЕФА футболен борд" и тази структура е била одобрена от Изпълнителния комитет на конгреса в Лисабон във вторник. Очаква се новият борд да се събере за първи път на 24 април в Нион, в навечерието на финала за Младежката лига.

На първата среща ще се разсъждава върху еволюцията на правилника на реда или организацията на футбола, като бордът ще предлага идеи, които след това могат да бъдат трансформирани в "проекти за закони".

Съветът ще бъде ръководен от бившия хърватски плеймейкър на Милан Звонимир Бобан, който в момента е директор на професионалния футбол към УЕФА, а до него ще бъде италианецът Роберто Розети, който е отговорник за съдиите.

Освен Бобан, Зидан, Моуриньо и Анчелоти, структурата ще включва още големи имена, като нидерландеца Роналд Куман, датчанина Михаел Лаудруп, чеха Петър Чех, германците Юрген Клинсман, Руди Фьолер и Филип Лам, португалеца Луиш Фиго, италианците Паоло Малдини и Фабио Капело и англичанина Гарет Саутгейт. А ето как УЕФА може да разтърси международния футболен календар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички