След страхотна драма, Рома отново подчини Фейенорд и "взриви" препълнения "Олимпико" (ВИДЕО)


След страхотна драма, Рома отново подчини Фейенорд и "взриви" препълнения "Олимпико" (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7574 0

Рома отново се оказа голям залък за Фейенорд във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа. Нидерландският тим не успя да си върне за загубения финал година по-рано и отново отпадна от "римските вълци", този път в 1/4 финалите от надпреварата.

Рома започна срещата по-убедително, стигайки до няколко положения пред противниковата врата. Гостите обаче бързо се окопитиха и отвърнаха на набезите. В 14-ата минута Себастиан Шимански пробва рефлекса на Руи Патрисио, който обаче бе непоколебим.

В 28-ата минута емоциите взеха връх. Един от помощниците на Жозе Моуриньо реагира бурно, удряйки противниковия футболист Сантиаго Хименес. Това наложи принудителното му изгонване от скамейката.

В последната минута от редовните 45 на първото полувреме Патрисио отрази мощен шут на Шимански, което беше и последното по-сериозно разиграване от първата част.

В 58-ата минута Лоренцо Пелегрини засече ниско центриране на Никола Залевски, но топката намери левия страничен стълб на вратата. Само 2 минути по-късно отново Пелегрини отне самостоятелно топката в противниковото наказателно поле. Тя бе отклонена към Леонардо Спинацола, който шутира и откри резултата с помощта на рикошет в крака на противников футболист.

Video edited on Kapwing

Рома удвои преднината си в 76-ата минута с гол на Кристанте. Полузащитникът реализира след подаване с глава на Тами Ейбрахам, който обаче по-рано бе извършил нарушение, което отмени попадението. 

Домакините допуснаха сериозна неточност в отбрана, което даде шанс на противника да изравни. Това стори влезлият като резерва Игор Пайшао след центриране отдясно на Шимански в 80-ата минута.

"Римските вълци" обаче не се предадоха и отново отвърнаха на удара само минута преди изтичането на редовните 90. Хубав пробив на Стефан Ел Шаарауи изведе в наказателното поле Пелегрини. Капитанът на тима веднага отклони към Пауло Дибала, който се завъртя и изведе своя отбор напред. Именно той можеше да реши всичко в двубоя в последните секунди на добавеното време, но беше неутрализиран от стража на Фейенорд.

Video edited on Kapwing

В 100-тната минута Рома поведе в резултата. Ейбрахам получи хубаво подаване от Пелегрини отдясно. Той нахлу в пеналтерията, пращайки топката наляво. Там бе Ел Шаарауи, който от непосредствена близост направи резултата 3:1.

Video edited on Kapwing

Рома лиши двубоя от почти всякаква интрига в 109-ата минута. Гол на Лоренцо Пелегрини даде комфортен аванс на "римските вълци". Той първоначално бе отменен поради съмнения за засада, но последвалото преразглеждане показа обратното.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички