Рома и Севиля ще мерят сили на финала в Лига Европа, а залогът е по-голям от това, което изглежда


Рома и Севиля ще мерят сили на финала в Лига Европа, а залогът е по-голям от това, което изглежда
Снимка: Getty Images

2123 0

Рома и Севиля ще играят на финала на Лига Европа на 31 май на "Пушкаш Арена" в Будапеща, в битка за европейско злато, но победителят от този дуел не само ще "грабне" славата, но и ще осигури на своята страна пети участник в Шампионска лига.

Слава и разбира се - пари

От няколко години победителят в Лига Европа получава директно място в Шампионска лига, а нито Рома, нито Севиля този сезон имат шанса да си осигурят място в европейския елит чрез националните първенства - Серия А и Ла Лига.

Римляните своеобразно се отказаха от тази надпревара с пет поредни мача без победа на Ботуша, докато Севиля загуби всички шансове от началото на сезона, а и до преди три месеца беше в зоната на изпадащите в испанския елит.

И за двата клуба това е шанс, който не може да бъде изпуснат, защото трофеят ще донесе слава, но и много пари. Очакват се над 60 милиона евро от участието в най-комерсиалния европейски турнир, тъй като Рома и Севиля представляват две от топ 5 първенствата на Стария континент.

За Рома това е втори пореден финал, след като миналата година спечелиха Лигата на конференциите. Жозе Моуриньо ще изведе свой отбор за шести път на финал на европейски турнир, а той никога не е губил такъв. Севиля пък играе за седмия трофей в най-любимото си състезание за рекорден седми път.

Цялостно италианският футбол не спира да впечатлява през настоящата кампания и има добра поличба за всички участници от Ботуша на европейските финали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички