Хеттрик за италианския футбол в Европа: Добра поличба за отборите преди финалите и специалната роля на Наполи


Хеттрик за италианския футбол в Европа: Добра поличба за отборите преди финалите и специалната роля на Наполи
Снимка: Getty/Gulliver images

2159 0

Клубният италиански футбол определено се радва на голям подем. Свидетелство за това са и трите италиански отбора, които се класираха на финал на европейските турнири. След като Интер си осигури място във финала на Шампионска лига за сметка на Милан във вторник вечерта и Рома и Фиорентина ще се борят за трофей на европейската сцена.

Интер ще има трудната задача да се справи с Манчестър Сити, за да бъде определен новият крал на Европа. Сблъсъкът е на 10 юни в Истанбул. Рома пък ще се срещне с повелителя на Лига Европа - Севиля, като финалът е на 31 май в Будапеща. Фиорентина ще се опита да стане вторият италиански отбор, който триумфира в Лигата на конференциите, но ще трябва да надвие Уест Хям на 7 юни в Прага

Италианският футбол се завърна

"Football Italia" отбелязва, че три италиански отбора ще вземат участие в европейски финали през същия сезон за първи път от 1989/90 г. Освен това има и много добрата поличба за феновете на италианските отбори, твърди изданието. А тя е, че италианските представители в трите Европейски купи преди 33 години Милан, Ювентус и Сампдория вдигнаха съответните си трофеи в края на сезона.

По стечение на обстоятелствата Наполи беше шампион на Серия А именно през същия сезон, а отборът трябваше да изчака до този сезон, за да пристигне следващата им титла в лигата под ръководството на Лучано Спалети, Виктор Осимен, Хвича Кварацхелия и комания. Именно тази титла пък донесе и нов дългосрочен договор на Спалети в Наполи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички