Президентът на Севиля: За два месеца обърнахме ситуацията, Лига Европа е религия за нас


Президентът на Севиля: За два месеца обърнахме ситуацията, Лига Европа е религия за нас
Снимка: GettyImages

714 0

Президентът на Севиля Хосе Кастро изрази увереност преди финала на Лига Европа срещу Рома, като отбеляза, че не може да се приеме нищо за даденост. Визирайки успеха на севилци в турнира.  Испанският клуб е вдигал трофея рекордните шест пъти в своята история, като последният им триумф е през сезон 2019/20.

Севиля срещу Рома - къде да гледаме финала в Лига Европа?

Лига Европа - религия за Севиля

Говорейки пред Джанлука Ди Марцио и Sky Sports Italia, Кастро първо обсъди значението на Лига Европа за Севиля. "След толкова трудна и сложна година, която имахме, реалността е, че за два месеца обърнахме нещата, обърнахме ситуацията на отбора, треньора и организацията.

Имаме шанса да играем седмия си финал в Лига Европа. Може би друг клуб би го отхвърлил като възможност, но ние не го направихме, това състезание е религия за нас. Продължихме да опитваме и елиминирахме два страхотни отбора, а след това и два други потенциални кандидата за титлата като Юнайтед и Ювентус".

Той засегна значението на феновете на клуба

"Отборът направи промяна с нашия треньор, ентусиазма на феновете, въпреки проблемите и разстоянието има 13 000 продадени билета. И със сигурност повече от 12 000 ще бъдат на стадиона, за да подкрепят отбора", заяви той.

Президентът на Севиля сподели какво мисли за Моуриньо и Рома. "И двата тима имаме треньори с изключителни автобиографии, но Рома също има много важен икономически потенциал, но в крайна сметка в Лига Европа, когато има Севиля, не можеш да приемеш нищо за даденост". Легендата на Рома Франческо Тоти пък сподели мнение, че е време Севиля да загуби финал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички