Севиля - Рома по ТВ: Къде да гледаме финала на Лига Европа?


Севиля - Рома по ТВ: Къде да гледаме финала на Лига Европа?
Снимка: Колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

4899 0

Време е за големия финал в Лига Европа. Един срещу друг се изправят Севиля и Рома, като всеки от тимовете има своите козове. Андалусииците са отборът с най-много отличия в надпреварата (6), докато "вълците" са предвождани от майстор като Жозе Моуриньо, който е печелил всеки от петте си финала в европейските клубни турнири до момента.

Любопитни тенденции преди финала в Лига Европа: Севиля - Рома

Букмейкъри и анализатори дават много изравнени шансове на двата отбора, като все пак Севиля има минимално предимство. Трябва да се отбележи, че 6 от последните 9 триумфа в Лига Европа бяха за испански отбори (4 от които - точно Севиля).

Освен това андалусииците неизменно печелят шестте си финала в надпреварата през този век. Рома пък спечели новосформираната Лига на Конференциите през миналата кампания. Само четири италиански отбора са печелили в две поредни години трофеи от европейските клубни турнири - а през този век това не се е случвало на тим от Ботуша.

Бившият футболист на Рома - Ерик Ламела, вкарва два от последните си три гола в Лига Европа точно срещу италински съперници, включително и победния гол за Севиля над Ювентус в полуфиналите.

Вратарят на "вълците" Руи Патрисио, който е под въпрос, но все пак се очаква да вземе участие, е с 68 мача в турнира. Няма играч в историята на Лига Европа с повече срещи. Освен това португалецът запазва мрежата си суха в пет от последните седем двубоя.

Последните 13 финала във втория по сила клубен турнир под егидата на УЕФА виждат средно по 2,92 гола на мач. Тазгодишният финал ще се състои на "Пушкаш Арена" в Будапеща, Унгария, като ще бъде ръководен от Антъни Тейлър.

Мачът започва в 22:00 часа българско време и ще бъде излъчен пряко по btV Action и Max Sport 3. Освен това ще можете да следите финала в Лига Европа Севиля - Рома НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички