"Черна" статистика: Ще се окаже ли Антъни Тейлър "проклятие" за Рома и Севиля на финала в Лига Европа?


"Черна" статистика: Ще се окаже ли Антъни Тейлър "проклятие" за Рома и Севиля на финала в Лига Европа?
Снимка: Getty Images

1698 0

Севиля и Рома ще премерят сили днес (31 май) на финала на Лига Европа. Двата тима си заслужиха правото да участват в решаващия мач във втория по сила европейски турнир и са готови на всичко за успеха. Преди дни УЕФА обяви, че главен арбитър на двубоя ще бъде британецът Антъни Тейлър, а статистиката около него и двата финалиста е доста интересна.

Как се справя Севиля при Тейлър?

Севиля може да се похвали със статистика от 1 победа, 1 равенство и 1 загуба при Тейлър. Първият мач, който британецът ръководи на андалусийци е през 2016 година. Тогава испанският гранд прави 0:0 с Базел в 1/16-финалите на Лига Европа. През 2019 година андалусийци побеждават с 2:0 Лацио отново в Лига Европа, под ръководството на арбитъра, а на финала за Суперкупата на Европа идва единствената загуба на Севиля при Тейлър от Байерн Мюнхен в добавеното време. В тези мачове Тейлър показва цели 10 жълти картона за испанците.

Статистиката на Рома с Тейлър

Рома пък е с 1 успех, 1 реми и 2 поражения, когато главен съдия на мачовете на "джалоросите" е Антъни Тейлър. "Вълците" губят с 4:2 от Олимпик Лион в 1/16-финалите на Лига Европа през сезон 2016/17. По-късно Виктория Пилзен нанася поражение с 2:1, следва равен с Аякс в четвъртфиналите на Лига Европа през 2021-а, а този сезон Тейлър ръководи победата на момчетата на Моу над Фейенорд в 1/4-финалите на турнира с 4:2. В тези мачове общо 13 картона са показани за футболисти на отбора от Рим.

Може да се каже, че нито един от финалистите в Лига Европа не се радва на добра статистика с Тейлър. Въпреки това Франческо Тоти смята, че Рома ще сложи край на господството на Севиля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички