Манчестър Юнайтед - Барселона: Бруно вбеси Де Йонг и целия тим, Гарначо изгаври Педри (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед - Барселона: Бруно вбеси Де Йонг и целия тим, Гарначо изгаври Педри (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7887 0

Манчестър Юнайтед срещу Барселона безспорно бе големият гвоздей през този сезон в Лига Европа. Дербито отиваше далеч повече на Шампионска лига, но двата тима се срещнаха още на 1/16-финалите във втория по сила европейски клубен турнир и "червените дяволи" надделяха с общ резултат 4:3.

И в двата двубоя футболистите на Шави се оказваха напред в резултата, но в крайна сметка допускаха пълен обрат. В първия случай се добраха до равенството, но във втория не съумяха да пратят развръзката в продължения.

Между двата отбора имаше и солидна доза напрежение. Това се породи и от действията на терена, като една от първите по-сериозни провокации дойде от лидера на Юнайтед Бруно Фернандеш. 

Португалецът си позволи да изрита топката във Френки де Йонг, след като нидерландският полузащитник на Барселона бе фаулиран. Впоследствие това доведе до струпване на футболисти и на двата тима и солидна доза нерви (можете да видите чрез видеото по-долу в материала).

Самият Де Йонг чу и привържениците на Юнайтед да злорадстват персонално срещу него, а причината е, че можеше да се присъедини към отбора на "Олд Трафорд", но избра да остане на "Камп Ноу".

След двубоя и един от най-младите на терена Алехандро Гарначо си позволи подигравка с друга млад футболист - Педри от състава на Барселона. Гарначо отпразнува класирането напред така, както Педри отбелязва радостта си при попадения.

Успехът е още по-значим за английския тим, защото 37 съперници не успяха да победят Барселона така, както Юнайтед с Тен Хаг го стори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички