Жозе Моуриньо: Знаехме резултата от мача на Лудогорец, играхме за честта си


Жозе Моуриньо: Знаехме резултата от мача на Лудогорец, играхме за честта си
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2477 0

Късно снощи (27 октомври) Рома победи ХИК Хелзинки с 2:1 в 5-ия кръг на груповата фаза в Лига Европа. "Вълците" събраха актив от 7 точки и се изравниха с българския шампион Лудогорец - и двата тима имат по 7 пункта, а на 3 ноември предстои финален сблъсък между тях на "Олимпико".

В момента "орлите" са на втора позиция в Група "С", тъй като успяха да победят именития си съперник в Разград с 2:1 на 8 септември, но ще трябва да търсят поне точка в Рим, ако искат да продължат напред към 1/16-финалите в надпреварата.

"Доволен съм. Още преди началото знаехме резултата от мача на Лудогорец и знаехме, че резултатът в нашия мач няма значение и всичко ще се реши следващата седмица. Но, все пак, играхме за честта си", заяви треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, на пресконференция след победата в Хелзинки.

"Вече бях казал, че е важно да оцелеем в турнира, а това означаваше преди последния мач да имаме шансове да продължим напред. Готови сме да приемем Лудогорец у дома и се нуждаем от тази победа. Има натрупване на мачове, има натрупване на умора... Бяхме поставени в трудна ситуация още след загубата от Лудогорец в първия двубой и още повече след незаслуженото поражение от Бетис. Затова имахме моралната задача да зарадваме нашите фенове, които дойдоха от Рим и може би са дали последното си евро за това пътуване, за да подкрепят любимата си Рома. Затова трябваше да им се отплатим с победа днес", допълни още Специалния.

*Припомняме, че Лудогорец пропусна много положения и в крайна сметка загуби от Реал Бетис в Разград. Ето и какво каза Анте Шимунджа след поражението на "Хювефарма Арена" (последвайте зелената връзка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички