Нелепа грешка обезсмисли тоталната доминация на Лудогорец срещу Бетис


Нелепа грешка обезсмисли тоталната доминация на Лудогорец срещу Бетис
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

18979 0

Бетис победи Лудогорец с 1:0 като гост на "Хювефарма арена" в мач от предпоследния кръг на Лига Европа. Разградчани бяха отборът, който задаваше темпото в срещата, но единствената неточност в отбраната им беше безмилостно наказана от гостите.

Единственото попадение в двубоя отбеляза влезлият като резерва Набил Фекир в 56-ата минута. Французинът като по чудо се озова зад защитниците на "орлите" и не остави никакви шансове на Сержио Падт.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Лудогорец започна мача на много високи обороти. Бърнард Текпетей спринтира по дясното крило и с много точен пас сложи топката на крака на Рик Джонатан. Нападателят не успя да нанесе най-силния удар, но затрудни достатъчно Клаудио Браво, който плонжира и изби в корнер. От ъгловия удар последва нов шут в целта, но без особени затруднения за стража на гостите. (3')

Нов, още по-опасен изстрел, посока вратата на чилиеца. Каули напредна и от сериозна дистанция пробва късмета си. За разлика от предходните 2 удари във вратата на Бетис, този бе достатъчно силен, но в обсега на Браво, който отново спаси. (5')

Поредното скоростно разиграване по десния фланг предложи и ново опасно центриране в наказателното поле на гостите. То целеше да намери навлизащия на скорост Каули, който се размина на сантиметри от това да засече топката на метри от противниковата врата. (11')

3 минути по-късно на върха на атаката отново се озова Каули. Той беше изведен по много добър начин от Текпетей с пета. Бразилецът надбяга отбраната на "зелено-белите" и въпреки стеснения ъгъл, предпочете да стреля, вместо да потърси открития Джонатан. Топката профуча над напречната греда.

Защитата на Бетис за пореден път се пропука, което даде най-чистото положение на Лудогорец до момента. Игор Тиаго шутира от непосредствена близост, но класата на 39-годишния Браво каза своето и той спаси пак.

Отново отдясно и отново - чиста голова ситуация за "орлите". На около 4/5 метра от вратата, Текпетей получи пространство да стреля. Ганаецът го направи, но пак, сантиметри не достигнаха коженото кълбо да се оплете в мрежата и всичко приключи с аут. (30')

Двойно подаване между Рик Джонатан и Каули изведе 27-годишния полузащитник зад всички. От аут линията той отправи прострелно центриране към Игор Тиаго, пред чийто поглед топката беше изчистена. 

Последва нова атака на разградчани, при която Тиаго напредна към пеналтерията и понечи да продължи към оставения непокрит Джонатан. Опитът обаче бе спрян след невероятен шпагат на Хуан Миранда, който изчисти в тъч. (40')

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Вторите 45 минути започнаха с още натиск от страна на домакините върху испанския тим. При провеждането на скоростна атака, Рик Джонатан очакваше подаване от фланга в пеналтерията. Той беше съборен, за което целият щаб на "зелените" скочи в очакване на дузпа. Такава обаче, нямаше как да бъде отсъдена, тъй като Едгар Гонсалес игра напълно позволено - рамо в рамо.

ГОЛ! Напук на всичко, случило се през последните 55 минути, Бетис отбеляза с първото си по-сериозно положение в мача. Влезлият като резерва Луис Енрике изрита на посоки топката след изпълнение на тъч. Тя обаче тупна зад защитниците на Лудогорец, където беше друг от новопоявилите се играчи на Бетис Набил Фекир. Бившият играч на Олимпик Лион не остави никакви шансове на Серджио Падт и откри резултата. (56')

Попадението не внесе и грам спокойствие в редиците на гостите. Разградчани продължиха с бързите си и многоходови атаки, без да дават особено поле за изява на опонента си, който пък не се затвори, а продължи с дълбоката си преса.

Към 77-ата минута, възпитаниците на Анте Шимунджа притежаваха топката в 51% от времето. Освен това, те бяха отправили повече от 2 пъти повече удари от съперника - 9 срещу 4, от които 3 срещу 1 точни.

84-а минута и нова блестяща намеса в последния момент на Гонсалес. Този път бранителят неутрализира Тисера, който дриблира покрай цели четирима противникови състезатели, но точно преди да отправи мощния си удар към Клаудио Браво, той беше блокиран.

Постепенно възпитаниците на Мануел Пелегрини се отдръпнаха в собствената си половина, защитавайки крехката си преднина. Лудогорец от своя страна продължи с атаките си, но така и не съумя да отключи вратата на своя съперник. 

Стартови състави:

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 4. Сисиньо, 24. Оливие Ведрон, 3. Антон Недялков, 16. Аслак Фон Витри, 6. Якуб Пьотровски, 95. Каули, 30. Педриньо, 73. Рик Джонатан, 9. Игор Тиаго, 37. Бърнард Текпетей.

Бетис: 1. Клаудио Браво, 24. Айтор Руибал, 3. Едгар Гонсалес, 6. Виктор Руис, 33. Хуан Миранда, 4. Паул Акуоку, 5. Гуидо Родригес, 17. Хоакин, 10. Серхио Каналес, 28. Родри, 12. Вилиан Жозе

Преди мача:

Първата среща между двата тима бе прелюбопитна, но в крайна сметка завърши при резултат от 3:2 за водачите в група "С". В днешната среща те няма да може да разчитат на близо половин дозина футболисти, а в срещата влизат след серия от две срещи без победа в Ла Лига. 

В лагера на Лудогорец настроенията и ситуацията е различна след пет поредни срещи без загуба във всички турнири. "Орлите" гледат уверено към продължаване в един от двата европейски клубни турнири (Лига на конференциите), а големият липсващ в българските редици е националът Кирил Десподов. 

Букмейкърите дават по-големи шансове на гостите в днешната среща, но подобен бе случаят и с Рома, но Лудогорец успя да поднесе изненадата в Разград и постави "вълците" в неприятна ситуация. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички