Артета и Арсенал сложиха край на серия, в която е замесен и ЦСКА, но на висока цена


Артета и Арсенал сложиха край на серия, в която е замесен и ЦСКА, но на висока цена
Снимка: Getty Images

1723 0

Арсенал спечели визитата си на трудния за преодоляване отбор на Бодьо/Глимт с 1:0 в поредния кръг от груповата фаза на Лига Европа. Единственото попадение в срещата бе дело на Букайо Сака в 24-тата минута, което направи разликата. Срещата обаче се изигра на традиционното съоръжение на домакините, което е с изкуствена настилка и тревожи повечето гости. 

До какъв проблем се стигна след срещата за победителите?

"Имахме всичко на всичко 16 души. От тях 11 трябваше да бъдат титуляри, но аз не исках всеки един от тях да играе пълен мач, тъй като съм наясно какво е възможно да се случи в следващите ден или два. Не искам контузии, не искам и да рискувам здравето на футболистите, но по програма трябваше да излезем и да играем", обясни Артета след двубоя, притеснен от различния терен, на който играха възпитаниците му.

Играчите на Арсенал се представят изключително солидно от началото на сезона и въпреки сгъстения цикъл се борят за върха и във Висшата лига, където отдавна титлата е приета за мираж поради незадоволителните представяния на клуба.

Към този момент обаче шансовете са реални и столичани се хвърлят за всяка точка. На тях им предстои гостуване на Лийдс през уикенда, докато през изминалия победиха Ливърпул след голяма драма

Какъв рекорд разби победата на "артилеристите": 

Английският национал Букайо Сака, който направи болезнен пропуск на финала на Евро 2020, прекъсна серията от 14 поредни победи на Бодьо/Глимт при домакинствата на тима в Европа. Клубът започна израждането на рекорда още през миналата кампания, когато победен бе и родния ЦСКА с 2:0, а в това число влиза и Рома, спечелил впоследствие Лигата на конференциите. 

"Серията им е впечатляваща. Не много отбори са способни на подобно нещо. В последните дни с играчите ни говорихме много за предизвикателството и се радвам, че намерихме начин да спечелим", обясни Артета относно рекорда.

Припомнете си в подробности визитата на ЦСКА на Бодьо/Глимт през изминалата година!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички