Арсенал пречупи Ливърпул след лудо тактическо зрелище и много драма (ВИДЕО)


Арсенал пречупи Ливърпул след лудо тактическо зрелище и много драма (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5785 0

Арсенал победи Ливърпул с 3:2 и се върна на върха във временното класиране на Висшата лига, след като събра 24 точки от девет срещи, което е с един пункт повече от тези на настоящите шампиони. В герои за столичаните се превърна вездесъщият Букайо Сака, разписал се на два пъти в среща, като вторият – в 76-тата минута от дузпа, донесе успеха за „топчиите“.

Ливърпул пък остава на десета позиция с 10 точки от осем изиграни срещи, а конкретно в днешния трябваше да наваксва в резултата на три пъти. Възпитаниците на Клоп контролираха топката през по-голяма част от срещата, но домакините създадоха близо два пъти повече опасни положения, като част от тях бяха реализирани.

Всичко в Северен Лондон започна след 58 секунди игра, когато Мартинели се възползва от чудесна комбинация с Йодегар и „взриви“ трибуните на „Емирейтс“ с откриващото попадение. След четвърт час гостите имаха претенции за дузпа след игра с ръка в наказателното поле на Габриел, но Майкъл Оливър не взе подобно решение.

В 34-тата минута Дарвин Нунес наказа домакините с втория си опит в рамките на десет минути, след като получи възможността да засече ниско центриране на Луис Диас. Домакините обаче не се отказа и в петата минута от добавеното време „удариха“ чрез попадение на Сака, дошло след чудесен рейд и подаване на Мартинели.

Втората част започна с две пропилени възможности от страна на домакините, които бяха наказани от Фирмино в 53-тата минута, възползвал се от страхотно извеждащо подаване. Всичко в срещата обаче бе решено след 20 минути, когато Майкъл Оливър отсъди дузпа за домакините. 

До подобен развой се стигна след голяма паника и много агресия в рамките на 2-3 минути пред вратата на Алисон, като при разбъркване Тиаго удари в крака Жезус, който бе играл с топката. Букайо Сака стреля в долния ляв ъгъл за своето второ попадение и оформянето на крайния резултат.

Първо полувреме:

Домакините започнаха срещата със светкавично попадение, което дойде след броени секунди. Срещата започна с топка за гостите, но "топчиите" я отнеха около своето наказателно поле и с чудесна атака удариха мърсисайдци! Попадението бе дело на Мартинели, докато Йодегард асистира! 1:0!

Артилеристите продължиха доброто си представяне с нова опасна атака в 11-тата минута, но първо Алисон отрази, а след това се оказа, че е имало и засада.

След четири минути Габриел докосна топката в наказателното поле, което пробуди големи съмнения за дузпа, но главният арбитър не уважи желанията на гостите.

В 24-тата минута Дарвин Нунес напредна отдясно и се опита да простреля Рамсдейл, но стражът бе на правилното място и парира опита.

Гол! Уругваецът се възползва по чудесен начин след десетина минути и комбинация с друг латиноамериканец - Луис Диас, доведе до изравнителното попадение! Нунес засече извеждащо подаване в наказателното поле и не остави шансове на Рамсдейл! 1:1!

Гол! Букайо Сака наказа мърсисайдци в 50-тата минута след невероятна контраатака на домакините дълбоко в добавеното време. Той обаче само засече остро подаване на първия голмайстор в срещата, като въпросният Мартинели съумя да залъже по чудесен начин двама от "червените" по левия фланг, а подаването в коридор бе страхотно! 2:1! 

Второ полувреме:

Домакините стартираха агресивно втората част, като се опитаха да повторят второто попадение с атака по левия фланг. След паса към наказателното поле обаче последва разбъркване, заради което не се намери кой да прати удар, стигащ до вратата на Алисон.

В 49-тата минута Йодегор съумя да прати удар след нова подобна атака, но кълбото попадна директно в ръцете на стража, което безспорно разочарова феновете, предвид чистата позиция.  

Гол! Три минути по-късно появилият се от резервната скамейка през първата част - Роберто Фирмино, изравни резултата и наказа пропуските на домакините от по-рано! Той се оказа "забравен" при извеждащото подаване и нямаше кой да го спре, след като остана очи в очи със стража. 2:2!

В 64-тата минута пък Цимикас изби по брилянтен начин топка от голлинията, но се оказа, че е имало съдийски сигнал и до попадение е нямало да се стигне и без намесата на гърка.

Между 71-вата и 73-тата минута последваха страшно опасни атаки посока вратата на Ливърпул, а в края на въпросния период се стигна и до дузпа за домакините! Тиаго Алкантара срещна крака на Жезус, след като бразилецът бе играл с топката! 

Гол! Букайо Сака стреля неспасяемо от бялата точка в долния ляв ъгъл и доведе до аванс за трети път в мача за "топчиите"! Второ попадение за англичанина 3:2!

В 88-мата минута Елиът се опита да спечели дузпа за съотборниците си, но Оливър не бе склонен да отсъди подобно решение.

Стартови състави:

Арсенал: Рамсдейл - Уайт, Салиба, Габриел, Томиясу - Йодегард, Партей, Джака - Сака, Жезус, Мартинели

Ливърпул: Алисон - Цимикас, Ван Дайк, Матип, Арнолд - Тиаго, Хендерсън - Диас, Жота, Салах - Нунес

Преди мача:

Възпитаниците на Микел Артета са в серия от седем победи и една загуба от началото на сезона на Острова и безспорно изненадват със силното си представяне. Те имат 21 точки и мач по-малко от Манчестър Сити, който е събрал 23 пункта до този момент и е на върха във временното класиране.

Ливърпул обаче няма нищо общо с представянето си от миналата кампания и продължава да търси постоянството между силни и слаби двубои. Тимът победи едва два пъти в седем срещи, като в останалите четири завърши наравно, а единствената загуба е от Манчестър Юнайтед.

Букмейкърите дават равни шансове на грандовете за успех, но под въпрос трябва да се вземе огромната лазарета на "мърсисайдци", в която се намират играчи като Артур, Кейта, Окслейд-Чембърлейн и други, докато отсъстващите при столичаните се свеждат до двама - Елнени и Смит Роу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички