В Италия вече пишат за Лудогорец: Отбор без изявена звезда, но с добра защита


В Италия вече пишат за Лудогорец: Отбор без изявена звезда, но с добра защита
Снимка: Getty Images/Guliver

2710 0

Изданието "tuttomercatoweb" представи българския шампион Лудогорец пред италианските читатели. Причина за това е, че "орлите" ще се изправят срещу Милан в 1/16-тина финалите на Лига Европа.

"Милан ще срещне българският шампион Лудогорец в Лига Европа. Като цяло, в тима не могат да се оплачат от жребия, предвид много по-тежките съперници, които можеха да се паднат. 

Лудогорец е сравнително млад отбор, който е създаден през 1945 година, когато се сливат петте отбора в Разград. Стадионът в града се казва "Лудогорец Арена" и побира малко повече от 12 000 фенове. Българският тим дебютира в Европа през сезон 2012/2013, когато играе в групите на Шампионска лига.

Най-често тимът играе със следните играчи: Ренан, Сисиньо, Пластун, Моци, Натанаел, Анисе, Дяков, Горалски, Вандерсон, Марселиньо, Мисиджан.

Тимът се представя силно в българското първенство, където спори за първото място с ЦСКА. В последните си 12 мача играчите на треньора Димитър Димитров имат 10 победи. В Европа обаче статистиката им е по-слаба - само две победи в предварителната им група.

Клубът няма изявена звезда, като повече се разчита на силния колектив. Най-опасните играчи на тима са Марселиньо, който дирижира средата на терена, а също и голмайсторите на тима Мисиджан и Кешеру.

Тимът не разчита на големи звезди, като често печели мачовете си с отлична игра в защита. Само това обаче няма да е достатъчно, когато Лудогорец срещне Милан. Тимът на Милан не е играл срещу Лудогорец до сега, но и в петте случая, в които се изправят срещу български тим, "росонерите" винаги печелят.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички