Чудото не е факт! Юрген Клоп ще си тръгне от Ливърпул без нов европейски трофей, Аталанта ликува! (ВИДЕО)


Чудото не е факт! Юрген Клоп ще си тръгне от Ливърпул без нов европейски трофей, Аталанта ликува! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5170 0

Ливърпул не успя да стори чудото срещу Аталанта, за да се класира на полуфиналите на Лига Европа. Отборът на Юрген Клоп победи с 1:0 след дузпа на Мохамед Салах в 7', но това се оказа крайно недостатъчно след 3:0 в полза на италианския тим в Англия.

Аталанта прави последния си солиден сезон под ръководството на Джан Пиеро Гасперини, като може да търси участие в Шампионска лига през следващия сезон чрез триумф в Лига Европа.

А това беше най-важната вечер за италианския тим - поне такова определение даде наставникът на тима. Аталанта ще играе на полуфинал в евротурнирите за първи път от 1988 г.

А Юрген Клоп ще остане без нов европейски трофей в последния си сезон начело на мърсисайдци, като сега ще се съсредоточи в битката за трофея във Висшата лига.

Любопитното е, че единственият английски отбор, който все още е в Европа е Астън Вила, който е на полуфинал за Лигата на конференциите. Неприятна статистика за Ливърпул още е, че вече 4 мача не може да вкара гол от игрова ситуация или по-точно 337 минути. Попадението на Салах бе неговото 47-о в Европа с екипа на мърсисайдци.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул започна много настойчиво двубоя, показвайки, че иска да заличи актива от 3 попадения за италианците. Това даде резултат и още в 5' получиха дузпа за игра с ръка на Матео Руджери. Ситуацията бе преразгледана, а дузпата потвърдена. Зад топката застана Мохамед Салах, който бе безгрешен за 0:1. Това е неговият 47-и гол с мърсисайдци в Европа.

Това настърви още повече гостите, а напрежението вече можеше да се усети в Аталанта. В 9' Мусо успя да изпревари Собослай, а в 12' Гакпо пусна страхотен пас към Диас, който стреля опасно, но отново вратарят спаси.

2 минути след това се стигна и до намеса на Алисон при изстрел на Коопмайнерс, като преди това имаше недобра намеса на Ван Дайк. В 21' отборът на Юрген Клоп имаше още един страхотен шанс. Собослай отново бе намерен много добре от Трент-Александър Арнолд, но полузащитникът не се възползва по най-добрия начин от ситуацията. Малко преди това Алисон попречи опасна топка да стигне до Миранчук, като излезе съобразително по-рано.

По-опасните положения продължиха и пред двете врати, но Ливърпул все пак имаше леко предимство. В 38' Салах можеше да вкара втория си гол, но с опита да си прехвърли Мусо, топката мина покрай вратата. Малко след това Трент допусна неприятна грешка и за малко да вкара в беля Алисон, който все пак се справи. В края на полувремето Коопмайнерс вкара за 1:1, но попадението му не бе зачетено заради вдигната засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първата опасност през втората част бе за Аталанта.  В 50' след страхотен пас по земя топката стигна до Едерсон, но ударът му бе уловен от вратаря на Ливърпул. Пет минути по-късно Ливърпул организира добра атака, при която няколко играчи се разминаха с удар. В крйна сметка Коди Гакпо подаде с пета към Салах, който отблизо стреля във вратаря, а бе отсъдена и засада.

В 58' центриране от далечно разстояние намери Ван Дайк в наказателното поле, той стреля с глава, но право в ръцете на вратаря. Последва затишие на терена в следващите минути, като трудно се организираха атаки и пред двете врати.

В 68' Давиде Дзапакоста направи пробив отдясно и центрира по земя, намирайки Скамака. Той обаче стреля високо над вратата. В последните 20 минути "бергамаските" бяха много организирани и ограничиха почти до минимум  шансовете пред вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Аталанта: Мусо, Джимсити, Хиен, Колашинац, Запакоста, Де Роон, Сантана, Руджери, Коопмайнерс, Миранчук, Скамака

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Ван Дайк, Конате, Арнолд, МакАлистър, Джоунс, Собослай, Диас, Гакпо, Салах

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Задачата наистина изглежда непосилна, но възпитаниците на Клоп имат в историята си обрат, който няма как да забравят. Това е срещу Барселона в Шампионска лига през сезон 2018/19. Тогава английският тим загуби гостуването си на "Ноу Камп" с 0:3, но след това победи каталунците с 4:0 у дома, за да се класира за финала и да стане шампион на Европа за шести път. Сега Ливърпул няма да може да разчита на домакинско предимство, но Клоп

Ливърпул се намира в поредица от три поредни мача без победа."Червените" вече спечелиха Купата на лигата, но отпаднаха от ФА Къп след болезнена загуба от големия съперник Манчестър Юнайтед, а вече изостават с две точки от лидера Манчестър Сити във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички