ВИДЕО: Шедьовърът на Тоти, който разплака Интер и разтече лигите на Реал Мадрид


ВИДЕО: Шедьовърът на Тоти, който разплака Интер и разтече лигите на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1519 0

Голямата легенда на Рома Франческо Тоти е вкарал над 250 гола в богатата си кариера, но едно попадение едва ли някога ще бъде забравено от бившия нападател. Става въпрос за един изключителен гол във вратата на Интер през сезон 2005/06, след който Тоти бе желан от испанския колос Реал Мадрид.

В онзи знаменит двубой от сезон 2005/06 нападателят на Рома успя да отмъкне топката в средата на терена и да нахлуе с нея в предни позиции, без да позволи на противников играч да го спре. Накрая Тоти елегантно прехвърли стража на Интер, за да вкара един от най-красивите и легендарни голове в историята на италианския футбол.

10-те най-лоялни футболисти в историята

Попадението праща тифозите на Рома в невиждан екстаз, докато тези на Интер потъват в сълзи. Голът обаче получава широк отзвук и извън Апенините: испанският колос Реал Мадрид е силно впечатлен от изявите на Тоти и отправя оферта за него, но нападателят решава да остане в Рим завинаги.

По-късно голът на Тоти е избран за №1 в Рома през 21. век. Години след пенсионирането си Франческо Тоти призна, че би напуснал Рома само заради Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички