Неразказана странна история: Тоти искал да изпусне дузпа в последния си мач за Рома


Неразказана странна история: Тоти искал да изпусне дузпа в последния си мач за Рома
Снимка: Guliver/GettyImages

5787 0

Франческо Тоти се превърна в истински символ за Рома заради уникалната си кариера. Той приключи през 2017 година, а негов бивш съотборник разказва много интересна история за това как Тоти е искал да изпусне дузпа на "Стадио Олимпико" в последния си мач.

След 786 мача и 307 гола той спечели сърцата на всички фенове на отбора и разплака милиони, когато в края на сезон 2016/17 помаха за сбогом. Последният му двубой бе срещу Дженоа при драматична победа с 3:2. Тогава той се появи като резерва и замени Даниеле Де Роси, грабвайки и капитанската лента.

Жуан Жезуш разказва и много любопитна история за онази среща и обяснява защо всъщност Тоти е искал... да пропусне дузпа в последния си мач. Ето какво сподели той в радио интервю в Бразилия:

"Преди последния си мач Тоти ни каза, че ако има дузпа, няма да я вкара, а ще прати топката в тифозите". Идеята е била това да е като жест към феновете, въпреки че те сякаш биха предпочели да отпразнуват гол и да благодарят на любимеца си.

Разбира се, Тоти нямало да го стори, освен ако неговият тим не е печелил мача. В крайна сметка дузпа не бе отсъдена през онази вечер на "Стадио Олимпико", така че изобщо не се е стигнало до момента, в който да реши дали да пропусне, или да вкара.

Франческо е символ на лоялност в световния футбол, прекарвайки кариерата си при "вълците", въпреки че е желан от редица европейски грандове. Все пак Тоти бе разкрил кой е единственият отбор, в който би преминал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички