Роналдо Феномена, Ибрахимович, Буфон и други - перфектната единайсеторка, която никога не е печелила ШЛ


Роналдо Феномена, Ибрахимович, Буфон и други - перфектната единайсеторка, която никога не е печелила ШЛ
Снимка: Getty Images/Guliver

6849 0

Шампионска лига - турнирът, в който всеки един футболист иска да участва и разбира се да спечели. Трофеят, без който не можеш да бъдеш част от "големите" в играта. Мнозина са го печелили, било то заслужено или не, но има 11 елитни футболисти, които никога не са вдигали купата с големите уши, че чак е трудно за вярване.

В настоящия материал ще ви представим най-добрата единайсеторка, от играчи, които за най-голямо съжаление не могат да се похвалят с успех в Шампионска лига.

ДЖАНЛУИДЖИ БУФОН

Легендата на италианския гранд Ювентус на няколко пъти бе на крачка от трофея. През 2003 година отборът му загуби на дузпи от Милан във финала, 12 години по-късно Барселона надви Юве с 3:1 в Берлин в мача за титлата, а през 2017-а в Кардиф "бианконерите" бяха сломени от Реал Мадрид с 4:1 на финалната права.

Разбира се, Буфон може да се похвали с медала си от Световното първенство през 2006 година, но определено великият страж би направил всичко да се върне назад и да промени развоя поне на един от загубените финали в ШЛ.

ЛИЛИАН ТЮРАМ

Френският бранител, който се отличаваше със своята агресия, може да се похвали с успехи на световни и европейски първенства, но подобно на Буфон той също имаше малшанса и бе на крачка от това да вдигне трофея в ШЛ с Ювентус през 2003 година. В крайна сметка, неговата кариера приключи, без да изпита насладата да се нарече европейски клубен шампион.

ЛОТАР МАТЕУС

Един от най-великите германски футболисти, част от състава, който спечели Световното първенство през 1990 година - никога не е триумфирал в ШЛ. Носителят на "Златната топка" за 1990-а бе част от онзи състав на Байерн Мюнхен, който докосваше купата с големите уши през 1999 година преди Манчестър Юнайтед да нанесе фаталния удар в добавеното време на срещата и да обърне от 0:1 на 2:1.

ФАБИО КАНАВАРО

Капитанът на италианския национален отбор, който триумфира на Мондиал 2006 в Германия е поредното име, което не е печелило Шампионска лига. Футболистът e защитавал цветовете на Ювентус, Интер и Реал Мадрид и въпреки статута на тези отбори той не може да се похвали с медал от турнира на богатите.

ПАТРИК ВИЕЙРА

Любимецът на привържениците на Арсенал и настоящ мениджър на Кристъл Палас бе много близо до трофея през 2006 година, но тогава "топчиите" бяха сломени от Барселона с 2:1 насред Париж. През 1998 година той е част от състава на Франция, който печели Световното първенство у дома. Бившият футболист може да се похвали още с няколко медала, спечелени в английската Висша лига.

МИХАЕЛ БАЛАК

Бившият футболист на Байер Леверкузен, Байерн Мюнхен и Челси се превърна в икона на германския футбол. Полузащитникът впечатляваше по европейските терени, но загуби на финалите през 2002 година от Реал Мадрид и 2008-а от Манчестър Юнайтед му отнеха правото да се нарече европейски клубен шампион.

СЕСК ФАБРЕГАС

Един от най-добрите плеймейкъри на това поколение също не може да се похвали с медал от ШЛ. Испанецът не успя да вдигне трофея по време на престоите си в Арсенал, Барселона и Челси. Въпреки това футболистът е двукратен европейски шампион с Испания, а черешката на тортата е спечеления Мондиал 2010 с "Ла Фурия".

ФРАНЧЕСКО ТОТИ

Легендата на Рома е поредният италианец в списъка, който въпреки триумфа си на Мондиал 2006 не успява да спечели Шампионска лига. Бившият футболист завинаги ще остане обаче в сърцата на привържениците на "джалоросите" заради 25-е си години прекарани на "Олимпико".

ДЕНИС БЕРГКАМП

Нидерландецът се раздаваше на максимума за Аякс, Интер и Арсенал, спечели много титли с тях, но не и в Шампионска лига. Бергкамп обаче винаги ще бъде помнен като един от най-добрите офанзивни играчи, които играта е виждала.

ЗЛАТАН ИБРАХИМОВИЧ

Каквото и да кажем за шведа, то ще е малко. Ибра впечатляваше и продължава да го прави до ден-днешен на 40-годишна възраст. Футболистът се поздрави с много успехи, много голмайсторски призове, превръщайки се в икона на шведския футбол, но не триумфира в най-комерсиалния европейски турнир.

РОНАЛДО

Феноменът е двукратен световен шампион, както и двукратен носител на "Златната топка". За негово голямо съжаление обаче, бразилецът не успя да вдигне купата с големите уши, играейки за ПСВ, Барселона, Интер, Реал Мадрид и Милан.

Да, навярно тези имена никога повече няма да получат възможността да се нарекат европейски клубни шампиони, но завинаги ще останат във футболната история с наследството, което са оставили на най-великата игра.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ето кои са футболистите печелили ШЛ не само като футболисти, но и като треньори. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички