100-тен гол на Ювентус срещу Интер спечели първата битка от дерби серията (ВИДЕО)


100-тен гол на Ювентус срещу Интер спечели първата битка от дерби серията (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4110 0

Ювентус спечели голямото дерби в Серия А от 27-мия кръг на надпреварата срещу Интер насред “Джузепе Меаца” с 1:0. Големият герой за победители бе Филип Костич, който реализира спорно, но и признато от ВАР попадение в 23-тата минута на срещата, а до края на срещата попадение, било то и нередовно, така и не падна.

Въпросният гол на сърбина бе стотно в историята на съперничеството, което Ювентус реализира като гост на Интер. Това е едва вторият тим, който постига нещо подобно след вечния съперник на “змията” - Милан (117 гола). Колосът от Торино пък остана на 4 точки от седмия - Аталанта, докато Интер не се възползва от загубата на “росонерите” и авансът остава две точки.

Трябва да се отбележи, че двата тима се опитаха да се надиграват през цялото време, като това още по-ясно си пролича през втората част, когато множеството атаки, най-вече посока вратата на Ювентус, така и не дадоха резултат след честите еднообразни опити и добрата отбрана на “стара госпожа”. Отново през второто полувреме друг сърбин сред гостите - Душан Влахович, можеше да предреши развоя на срещата, но реши да завършва сам, вместо да комбинира, което доведе и до грешното и безполезно решение.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

120 секунди бяха нужни на домакините за първи интересен опит, след като Николо Барела отправи тежък удар, но Счесни реагира по най-добрия начин.

ГОЛ! В 22-рата минута чудесна контраатака на гостите даде резултат и "зебрите" поведоха след попадение на Филип Костич. Сърбинът бе изведен от Рабио и с удар по диагонал матира Онана. 

След попадение останаха съмнения, че французинът си е помогнал с ръка при подаването и ВАР забави подновяването на играта поради преглед на ситуацията.

Video edited on Kapwing

Около пет минути бяха нужни на съдиите да вземат решение, като бе разгледано спиране и на Влахович, но в крайна сметка резултатът бе открит - 0:1!

До края на първата част не се стигна до нищо опасно пред една от двете врати, като бяха показани по един жълт картон за двата тима, а дори петминутното добавено време не помогна на "змията" да измисли нещо опасно, с което да изравни.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините видимо взеха превес върху случващото се от началото на втората част до четвърт час преди изтичането на редовното време, но и този натиск не даде резултат. Причината е, че домакините така и не успяха да създадат опасни положения пред вратата на Шчесни.

Около 78-мата минута съперниците развиха атаки по фланговете, които бяха завършвани с центрирания, но топката и в двата случая не стигаше до крайната си цел и така не се стигаше на практика до удари.

В последната редовна минута домакините получиха чудесна възможност от статично положение, но последвалият опит на Чалханоглу бе повече от разочароващо.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Интер: Онана, Дармиан, Де Фрай, Ачерби, Дъмфрис, Ди Марко, Чалханоглу, Брозович, Барела, Лукаку, Мартинес

Ювентус: Счесни, Данило, Бремер, Гати, Костич, Де Шильо, Фаджиоли, Локатели, Рабио, Суле, Влахович

ПРЕДИ МАЧА

Припомняме, че по-рано през седмицата Интер се справи с Порто на 1/8-финалите в Шампионска лига, докато Ювентус отстраниха Фрайбург, но в Лига Европа.

За домакините отсъстващи ще са Шкриниар, Госенс ​​и Бастони. "Имам нужда всички да са в най-добрата си форма, знам, че винаги имам трудни избори, които да правя със селекции в големите мачове", заяви Индзаги преди двубоя.

Относно ситуацията с контузените при "бианконерите" Алегри заяви: "Възможно е и Федерико Киеза, и Анхел Ди Мария да са аут за утрешния мач, не знам, ще видим след последната тренировка. Нямаме опции в атака без Мойс Кийн и Аркадиуш Милик. Пол Погба? Говорим едни и същи неща в продължение на осем месеца. Ако се справя добре, както беше преди двубоя с Торино, ще бъде на разположение".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички