"Супер неделя" - 5 футболни дербита на 19 март, които не бива да пропускате


"Супер неделя" - 5 футболни дербита на 19 март, които не бива да пропускате
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2878 0

Последният ден от настоящата седмица ще ни предложи много футболни емоции - общо 5 са дербитата, които ще приковат вниманието на зрителите на 19 март (неделя)!

В 16:00 часа наше време лидерът в Англия Арсенал приема Кристъл Палас в лондонския сблъсък от 28-ия кръг на Висшата лига. "Артилеристите" са устремени към титлата, а сега им предстои двубой срещу отбор, който уволни старши треньора си през седмицата.

В 17:00 часа е дербито на Пловдив между Ботев и Локомотив. "Жълто-черните" имат леко предимство според букмейкърите и ще се опитат да си върнат за загубата с 0:1 от "смърфовете" през есенния дял на Първа лига. 

В 19:00 часа пък започва дербито на Рим между Лацио и Рома. И двата тима се стремят да завършат в Топ 4 на Серия А, за да си гарантират участие в Шампионска лига през следващата кампания - "орлите" са трети с 49 точки, а "вълците" са пети с 47 пункта.

В 21:45 часа ще останем на вълна "Италия", защото тогава започва Интер - Ювентус! "Derby d'Italia" ще е второто за сезон 2022/23, след като на 6 ноември (13 кръг) "старата госпожа" надви "нерадзурите" с 2:0 в Торино. 

За финал като за финал - в 22:00 часа е стартът на "Ел Класико" - Барселона е домакин на Реал Мадрид в мач от 26-ия кръг на Ла Лига, който ще даде много отговори... Тимът на Шави е лидер в таблицата и има аванс от 9 пункта пред този на Карло Анчелоти. Победа днес би отворила 12 пункта разлика, които едва ли каталунците ще изпуснат, но евентуален успех на "белия балет" би съкратил изоставането му на само шест (12 кръга преди края на сезона).

Дербитата на 19 март (неделя):

16:00 ч. Арсенал - Кристъл Палас (Висша лига, 28 кръг)

17:00 ч. Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив (Първа лига, 24 кръг)

19:00 ч. Лацио - Рома (Серия А, 27 кръг)

21:45 ч. Интер - Ювентус (Серия А, 27 кръг)

22:00 ч. Барселона - Реал Мадрид (Ла Лига, 16 кръг)

*Четете последните новини от българския и световен футбол в SPORTLIVE.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички