"С него започна всичко"! В Италия обвиниха Кристиано Роналдо за кризата в Ювентус


"С него започна всичко"! В Италия обвиниха Кристиано Роналдо за кризата в Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

1558 0

Трансферът на Кристиано Роналдо в Ювентус е бил от основно значение за последвалите финансови проблеми и рестрикции спрямо италианския гранд. Така поне смята президентът на Фиорентина Роко Комисо.

Родерният в Италия милиардер сподели мнение, че заплатата на  португалската легенда е довела до банкрут за "бианконерите".

От Роналдо започна всичко?

"Въпросът с приходите е проблем за нас, но не искаме да свършим като Ювентус. Техните проблеми започнаха, когато подписаха с Кристиано Роналдо, а това няма да се случи с Фиорентина. Не знам на къде отиваме, но определено няма да фалираме", заяви Комисо пред "Mediaset". 

Кристиано в Италия

Ювентус привлече шокиращо голаджията на Реал Мадрид през 2018 г. за сумата от 117 млн. евро. Той мигновено се превърна във водещ реализатор за "бианконерите", отбелязвайки 101 гола в 134 мача във всички турнири, превръщайки се в голмайстор на десетилетието на отбора.

Тимът обаче така и не успя да постигне мечтания триумф в Шампионска лига, което доведе до оттеглянето на португалеца. Нещата по-късно обаче станаха дори по-зле. Юве пропусна да спечели титлата в Серия А в продължение на 2 последователни сезона, а през настоящия получи и отнемане на 15 точки, които по-късно бяха върнати.

Роналдо от своя страна се завърна в Манчестър Юнайтед, а по-късно осъществи изненадващ трансфер в Ал Насър, където обаче може да не се задържи дълго.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички