Ливърпул и Ювентус се облизват за звезда на Челси


Ливърпул и Ювентус се облизват за звезда на Челси
Снимка: Getty Images

2513 0

Ливърпул и Ювентус следят изкъсо какво ще се случи около договорката между Мейсън Маунт и Челси. 23-годишният юноша на „сините“ е с изтичащ договор през лятото на 2024-а година, а към този момент няма никакви индикации, че лондончани ще му удължат престоя.

Маунт е интегрална част в отбора на Челси след влизането си в първия отбор, а през този сезон е вкарал два гола и е подал за други 6 в 21 мача от всички надпревари.

Английският национал има общо 32 гола и 37 асистенции в 181 мча за „сините“, след като е част от отбора от вече далечната 2005-а година.

Самият футболист сега е част от селекцията на Англия за Мондиал 2022, където „трите лъва“ ще опитат да вдигнат първа световна титла от 1966-а. Според британската преса обаче Ливърпул и Ювентус искат да се сдобият с офанзивния футболист, след като Маунт и Челси не се разбраха за продължаването на контракта на играча през лятото.

Собственикът на лондонския клуб – Тод Боули, има желание обаче футболистът да стане капитан на отбора в близко бъдеще, а халфът очаква да получи чувствително по-завишена заплата сравнение с досегашната му.

Жоржиньо и Канте пък ще станат свободни агенти след края на този сезон, като и с тях двамата клубът трябва да седне да преговаря за удължаването им. А кой испански национал може да заиграе в Англия, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички