Френски национал изуми: Футболът е моята работа, не моят свят!


Френски национал изуми: Футболът е моята работа, не моят свят!
Снимка: Getty Images

1575 0

Полузащитникът на Ювентус и Франция Адриен Рабио направи противоречиво изказване за своя спорт. Той не отрече, че гледа на футбола като на работа, но не и като на своя свят. Въпросът, който получи 27-годишният играч от "ESPN", беше: "Ако Ви кажа, че футболът е Вашата работа, но не и Вашият свят, ще се съгласите ли?".

"Да, особено с всичко, което се случва около играта в днешно време, гласеше отговорът. - Това не е моят свят. Не ми харесва и не искам да бъда част от това. Наистина е така, както го виждам и чувствам. Всичко, което искам, е да играя футбол".

Запитан дали разбира всичко, което се случва около играта в момента, французинът заяви: " Разбирам го, но мисля, че е пресилено. Сега има неща във футбола, които не контролираме и които надхвърлят това, което се случва на терена. Всичко се смесва и мисля, че това, че съм отделен от всичко това, ми позволява да се съсредоточа върху основното нещо, което е теренът. Опитвам се да не се разсейвам, за да мога да се представя добре на терена".

Рабио сподели и целите си с "петлите" на Световното в Катар. "Когато играя турнир, целта ми е да го спечеля. Искам да спечеля това световно първенство. Не знам дали някога отново ще играя на световно първенство, така че трябва да го направим и да върнем трофея у дома. Трябва да дадем всичко, без да мислим за нищо друго. Сега е моментът. Иначе няма смисъл да си тук", отсече халфът. А ето кои 7 известни футболисти смятаха футбола просто за работа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички