Недостижим! Наполи излъга Рома и продължава похода към титлата (ВИДЕО+СНИМКИ)


Недостижим! Наполи излъга Рома и продължава похода към титлата (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1393 0

Лидерът Наполи удари с 2:1 Рома в дербито на 20-ия кръг в Серия А и увеличи преднината си на върха на класирането.  Хората на Лучано Спалети записаха четвърта поредна победа в шампионата и спряха серията от шест поредни срещи без поражение на състава на Жозе Моуриньо.

Успехът за „партенопеите“ донесоха Виктор Осимен и резервата Джовани Симеоне. За римляните се разписа влезлият на смяна Стефан Ел Шаарауи. Синът на треньора на Атлетико Мадрид - Диего Симеоне, заби победното попадение малко преди края на сблъсъка на стадион "Диего Армандо Марадона".

Домакините започнаха по-добре мача, като имаха превъзходство през по-голямата част от двубоя. „Римските вълци“ също показаха зъби след попадението на Осимен.

Още в 5-ата минута Кварацхелия пробва рефлекса на Руи Патрисио. Наполи едва не си вкара автогол в 12-ата минута, когато Ким Мин-Че не забеляза, че Мерет е излязъл напред и върна топката с глава, прехвърли го, но за късмет тя не се озова в собствената му врата.

„Партенопеите“ поведоха в резултата в 17-ата минута. Кварацхелия намери перфектно Осимен в пеналта, който финтира защитник във въздуха и от воле разстреля Патрисио – 1:0.

Video edited on Kapwing

 

До почивката и двата отбора пропуснаха положения. Паузата дойде при преднина за домакините.

След антракта гостите заиграха по-опасно напред. Пропуските пред двете врати се редуваха.

Така се стигна до 75-ата минута, когато резервата Стефан Ел Шаарауи изравни. Той засече топката отблизо на далечната греда и изравни - 1:1.

Video edited on Kapwing

В 86-ата минута Джовани Симеоне донесе успеха за лидера. Той вкара страхотен гол за 2:1. Синът на треньора на Атлетико Мадрид получи топката на дъгата, нахули в пеналта и разстреля Руи Патрисио, за да донесе четвъртата поредна победа за своите.

 

Video edited on Kapwing

 

Така Наполи гледа все по-уверено към спечелване на шампионската титла. Тимът на Лучано Спалети увеличи аванса си на върха на цели 13 точки пред втория Интер, след като натрупа 53. Рома остава на шестата позиция с 37 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички