ВАР не спаси Ювентус: Монца отдалечи "зебрите" от Европа с исторически дубъл (ВИДЕО)


ВАР не спаси Ювентус: Монца отдалечи "зебрите" от Европа с исторически дубъл (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1431 0

Ужасът за италианския гранд Ювентус продължава след отнемането на 15 точки от актива му във временното класиране на Серия А, след като новакът в надпреварата Монца победи „старата госпожа“ и във втората среща между двата тима през кампанията.

Тази невиждана серия стана факт днес, след като Монца спечели гостуването си на „Алианц Стейдиъм“ с 2:0 от 20-тия кръг на Калчото. Попаденията бяха дело на Чурия и Дани Мота, съответно в 18-тата и 39-тата минута, а като герой за победителите може да се определи вратарят Микеле ди Григорио със своите куп спасявания най-вече през втората част.

По този начин Ювентус допусна общо 10 попадения в последните си три шампионатни срещи след 2 от Монца, 3 при ремито с Аталанта и 5 при поражението от Наполи, което даде и начало на падението за възпитаниците на Алегри.

Те вече дори са по-близко до дъното, отколкото до върха, след като разполагат с 23 точки и заемат 13-тата позиция, докато Монца се изкачи до 11-о място с два пункта повече след 20 изиграни срещи и за двата тима.

Срещата премина без българско участие, след като Валентин Антов не се появи в игра, а предстоящото поражение си личеше още от самото начало. При него гостите съумяха да открият чрез Капрари след 10 минути игра, но подробен преглед на ситуацията от ВАР върна Ювентус в двубоя, тъй като голът бе отменен.

Възпитаниците на Алегри обаче не се възползваха от отворилата се възможност и следващата опасна ситуация в двубоя прати топката във вратата – Чурия с премерен удар стреля кълбото точно под напречната греда. В следващите 20 минути Гати и Ицо създадоха по една възможност пред двете врати, но до попадение не се стигна.

Video edited on Kapwing

Само секунди след спасяването на Шчесни се стигна до ново положение пред вратата му, което на практика оформи крайния резултат още в 39-тата минута на срещата, тъй като Дани Мота му отправи неспасяем удар.

През втората част Ювентус категорично бе по-активният отбор, но Ди Григорио се отчете с редица спасявания и направи задачата на домакините изключително трудна. Той бе преодолян около 80-тата минута, но от положение на засада.

Вижте кои звезди на Ювентус може да се озоват в Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички