Опашкар удължи кризата в Милан с унизителна победа над шампиона


Опашкар удължи кризата в Милан с унизителна победа над шампиона
Снимка: Getty Images

2711 0

Ужасяващ мач изигра шампионът на Италия Милан в 20-ия кръг на Серия А. "Росонерите" загубиха с 2:5 у дома от опашкаря Сасуоло, за ужас на привържениците си!

"Червено-черните" отнесоха 3 попадения във вратата си само през първата част. Те успяха да отговорят само с едно. След почивката и двата тима вкараха по 2 пъти, но единият гол на Милан беше отменен заради засада.

Силен мач срещу шампионите направи нападателят Доменико Берарди, който вкара едно попадение и даде 3 асистенции. Точни за домакините бяха Оливие Жиру 924') и Дивол Ориги (81').

Това е шести пореден мач без победа за "росонерите" във всички турнири и четвърти в рамките на Серия А. В класирането Милан е на четвърто място, докато Сасуоло е на 16-ото.

Цели 4 гола паднаха през първото полувреме, при това в рамките на 11 минути. Първо, Милан вкара хубав гол още в 8' чрез Жиру, който обаче не бе зачетен след преглед с ВАР заради засада. Единадесет минути по-късно Сасуоло откри, когато Доменико Берарди намери Грегъри Дефрел в наказателното поле и той стреля ниско в средата за 0:1!

Три минути по-късно - в 22', Берарди "сервира" топката на Давиде Фратези в пеналтерията и той стреля безпогрешно, намирайки дясната страна на мрежата зад Тарарушану. В 24' обаче шампионът успя да намали изоставането си, след като Давиде Калабрия центрира, Жиру отигра с глава и отблизо прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на гостите.

В 30-ата минута на мача обаче опашкарят отново направи разликата между себе си и "росонерите" 2 гола. След изпълнение на корнер асистентът Берарди стреля с глава и мушна топката под напречната греда за 3:1.

Второто полувреме не започна по-добре за домакините. Още в 46' Калабрия направи дузпа за Сасуоло след нарушение срещу Льорианте. Халфът сам се зае с изпълнението и успя да направи преднината на своя тим убийствена - 4:1!

Все пак Милан стигна до възможност да вкара втори гол в 54', но попадението бе отменено заради засада. В ситуацията Ребич реализира с хубав удар в далечния ъгъл, но консултация с ВАР убеди съдията да не признава този гол.

В 79' Сасуоло нанесе поредния си унищожителен удар - Берарди отне топката на Тео Ернандес, напредна и намери Матеус Енрике, който стреля точно за 5:1. Това бе третата асистенция на Берарди в мача в допълнение към гола, който вкара. Две минути след това Милан успя да върне едно попадение след страхотно изпълнение на Дивок Ориги, който се разписа с изстрел извън наказателното поле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички