Не е само Ювентус: Удължават разследване срещу Наполи заради съмнителен трансфер


Не е само Ювентус: Удължават разследване срещу Наполи заради съмнителен трансфер
Снимка: Getty Images

1228 0

След като отнеха на Ювентус 15 точки от актива им в Серия А през този сезон след продължително финансово разследване, то прокуратурата в Италия има нов клуб под прицел. Съдебната власт в Неапол е поискала шестмесечно удължаване на разследването на трансфера на Виктор Осимен от Лил в Наполи.

Нигерийският нападател се присъедини към италианския тим през септември 2020 г. в сделка на стойност 72 милиона евро плюс 10 милиона евро под формата на различни бонуси. Трансферът привлече вниманието на мнозина по това време, когато стана ясно, че около 20 милиона евро от сделката са направени чрез размяна на играчи.

"La Repubblica" описва подробно как прокуратурата в Неапол иска допълнителни шест месеца, за да проведе разследването си на трансфера,  вярвайки, че четиримата относително неизвестни играчи в сделката са имали завишена цена. Гръцкият вратар Орестис Карнезис, който беше на 35 години по време на сделката, беше оценен на около 21 милиона евро, заедно с още четирима юноши.

Прокурорът Франческо Де Фалко, работещ заедно с помощник-прокурора Серхио Амато, смята, че Наполи може да е представил фалшиви документи във финансовите си отчети за юли 2020 г. до юни 2021 г. относно сделката за Осимен. Ако се появят нови доказателства, наказателното производство срещу Наполи може да се поднови. Подобно на ситуацията, с която Ювентус се занимава в момента.

"Libero" допълва,още четири клуба са застрашени от нови разследвания за изкуствено повишаване на капиталови печалби. Това са Сасуоло, Аталанта, Рома и Милан. А какво наказание може да наложи УЕФА на Ювентус - вижте в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички