Недооценен треньор, смазваща защита и предупреждение за проблеми - как Интер спечели Серия А?


Недооценен треньор, смазваща защита и предупреждение за проблеми - как Интер спечели Серия А?
Снимка: Getty Images

1725 0

Интер спечели 20-ото си Скуде по емблематичен начин, след като победи градския съперник Милан с 2:1 на "Сан Сиро" в понеделник вечер. "Нерадзурите" имаха преднина от 14 точки пред съперниците си на върха в Серия А с шест оставащи мача, а победата на тима на Симеоне Индзаги им осигури шеста поредна победа над върлия им противник.

20-ата спечелена титла на Интер  помогна да изпревари Милан, като преди това и двата отбора имаха по 19 в Серия А. Това беше вторият им триумф за четири години след десетилетието на доминация на Ювентус.

Интер стана шампион по възможно най-сладкия начин

Скучният стереотип е, че италианският футбол е дефанзивен и скучен - отдавна вече е в миналото, а Интер се противопостави на това схващане по възможно най-добрия начин. "Синьо-черните" са отбелязали най-много голове и са допуснали най-малко в Серия А. Индзаги успя да приложи очарователен стил на игра, но въпреки че празнуват нова титла, бъдещето изглежда застрашително.

Още: Симоне Индзаги "превъртя" италианския футбол и Серия А, начело на Интер

Защо Интер е толкова доминиращ в Серия А този сезон?

До равенството 2:2 с Каляри миналия уикенд, Интер можеше да надмине рекорда за точки на Ювентус в Серия А от 102 от сезон 2013/14. Въпреки че Интер вече не може да победи това постижение, може да стане вторият отбор, надхвърлил 100 точки, което е знак за тяхната доминация през този сезон. Единственото поражение на Интер за сезона е през септември от Сасуоло, като има допуснати 18 гола в 33 мача в лигата.

Интер може да се похвали с най-добрия резултат в защита в топ 5 първенствата, допускайки 0,55 гола на мач. Отборът е вкарал 15 гола, което е повече от всеки друг клуб от Серия А със 79, а Лаутаро Мартинес е най-добрият голмайстор на дивизията с 23. Отпадането от Шампионска лига на 1/8-финалите от Атлетико Мадрид беше огромно разочарование след достигането до финала миналия сезон, а Индзаги остава един от най-недооценените треньори в Европа.

Симоне Индзаги е един от най-недооценените треньори в Европа

Индзаги е сред най-добрите, но недооценявани треньори

Още: Треньорът на Интер Симоне Индзаги с перфектно послание до критиците след спечеленото Скудето

Индзаги си създаде репутация на отличен треньор в Лацио, като спечели Купата на Италия и две Суперкупи. Впечатляващият рекорд на италианеца в състезанията за купата продължи в Интер, вдигайки Купата на Италия два пъти, като добави трета Суперкупи, а участието на Интер във финала на Шампионска лига затвърди Индзаги като голям тактик.

48-годишният играч е известен с използването на схема 3-5-2 през цялата си мениджърска кариера, но имаше адаптация през годините - приемствеността на двама нападатели и ширината в атака, осигурявана от крилата.

Има много позиционна гъвкавост в системата на Интер с двама централни полузащитници - обикновено двама между Хенрих Мхитарян, Николо Барела или Хакан Чалханоглу.

Интер също може така да изгради атаки чрез своите двама централни защитници - обикновено Бенджамин Павар и Бастони - с вратаря Зомер изключително добре играещ топката. Чалханоглу е истинско откритие в Интер, Мхитарян е все така брилянтен, докато Маркус Тюрам беше идеалният заместител на Ромелу Лукаку и Един Джеко.

Още: Историческо! За първи път някой измежду Интер и Милан би врага и спечели титлата (ВИДЕО)

Несигурното финансово положение на Интер предупреждава за предстоящи проблеми

Има и един проблем, който обаче продължава да тегне над италианския гранд.  Интер е в несигурно финансово състояние, като дълговете му се оценяват на около 800 милиона евро. Председателят на клуба Стивън Джан - лицето на техния китайски конгломерат за собственост Suning Holdings - осигури заем  от около 275 милиона евро през 2021 г., за да помогне на Интер през пандемията от Covid, но той трябва да бъде изплатен.

Въпреки невероятно доходоносния сезон 2022/23, Интер все още има загуби въпреки рязкото покачване на приходите. Техните загуби през последните три финансови години се оценяват на около 470 милиона евро и това очевидно не е устойчиво и ключови играчи вероятно ще напуснат отново това лято.

Още: Историческо! За първи път някой измежду Интер и Милан би врага и спечели титлата (ВИДЕО)

Валери Божинов с титаничен коментар на Милан - Интер: Обяви Лаутаро за "хищна хиена" (ВИДЕО)

Кръгове преди края на сезона: Ясни са 4 участника в Шампионска лига сезон 24/25

Милан - Интер по ТВ: Къде да гледаме шампионския спор от Серия А?

Собственикът на Интер отказа Ливърпул за мениджъра Симоне Индзаги

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички