Историческо! За първи път някой измежду Интер и Милан би врага и спечели титлата (ВИДЕО)


Историческо! За първи път някой измежду Интер и Милан би врага и спечели титлата (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4270 0

Интер стана шампион на Италия за 20-и път! Възпитаниците на Симоне Индзаги победиха градския съперник Милан като символичен гост с 2:1 в 33-ия кръг. Така “нерадзурите” успяха да си гарантират трофея от Калчото пет кръга преди края на сезона.

В герои за шампионите се превърнаха Франческо Ачерби (18’) и Маркъс Тюрам (49’). Французинът направи така, че срещата да се доиграва след почивката. Преди това съперниците на финала от Мондиал 22 Мартинес и Тюрам пропиляха по едно чисто положение за набъбване на резултата, докато добра възможност се откри и пред Рафаел Леао. Почетното попадение за символичните гости беше дело на Фикайо Томори в 81’.

Макар да бяха вече изминали 222 срещи между отборите през предходните десетилетия - за първи път се игра дербито на Милано в понеделник и то беше спечелено от символичния гост. Това бе шеста поредна победа за Интер над Милан, а през есента “росонерите” бяха отнесени с 5:1. И двете дербита през сезона Тюрам се разписа, а другият голмайстор в понеделник - Ачерби, е бивш футболист на Милан. 

В добавеното време бяха показани и червени картони на Дензел Дъмфрис и Тео Ернандес, които се замесиха в меле. Такова имаше и в началото на срещата, но без санкционирани. Малко след изгонването на бранителите бе показан и червен картон на Калабрия за удар без топка. 

Нервите отново не издържаха

С успеха в понеделник вечер Интер събра 86 точки и стана недостижим на върха през сезона. Със седемнадесет пункта по-малко разполага вторият Милан. 

Първо полувреме

Още в осмата минута се стигна до меле между съперниците, след като Барела бе спънат от Тео Ернандес. Въпросната ситуация нажежи обстановката и футболистите на грандовете се спречкаха помежду си. 

ГОЛ! Бившият футболист на Милан и един от най-опитните сред Интер - Франческо Ачерби, откри в 18'. Централният бранител засече кълбото с глава след центриране от корнер. 0:1!

Това е осмо поредно дерби между отборите, в което Интер реализира първия гол. Припомняме ви, че "змията" спечели въпросните пет предходни срещи. 

След половин час игра Лаутаро Мартинес пропусна да изведе съотборниците си до 2:0. Аржентинецът се отчете с кошмарен пропуск при опразнена врата и стана "жертва" на анализа на Валери Божинов!

Лаутаро с голям пропуск

Вижте богатия коментар на колоритния българин, който коментира Милан - Интер в реално време! (ВИДЕО)

Милан пропусна да накаже пропуска чрез голямата си звезда Рафаел Леао. Португалецът се оказа на стрелкова позиция, но Зомер се справи. 

През първата част и Тюрам се нагърби да завърша чиста голова позиция, но франзузинът бе сполетян от съдбата на Леао и дори не намери очертанията на вратата. 

Второ полувреме

ГОЛ! Втори удар по амбициите на символичните домакини бе нанесен в 49-ата минута. Французинът бе изведен на стрелкова позиция от дистанция, но първоначално бе спрян. 

Тюрам остана с топка в крака и стреля между двама "росонери" в близкия ъгъл, за да оформи 0:2!

ГОЛ! В 80' символичните домакини успяха да върнат напрежението по трибуните и на терена чрез гол на Томори! Централният защитник се възползва от разбъркване и рикошет в десния страничен стълб, за да довкара кълбото във вратата на Зомер - 1:2!

В петминутното добавено време се стигна и до меле между играчите на вечните съперници. С подобни гледки започна и срещата, но този път бяха показани червени картони на Тео Ернандес и Дензел Дъмфрис. 

Преди изпълнението на един последен корнер бе показан червен картон и на Калабрия заради удар без топка. 

Стартови състави

Милан: Менян, Калабриа, Габия, Томори, Ернандес, Адли, Рейндерс, Муса, Лофтъс-Чийк, Пулишич, Леао;

Интер: Зомер, Павар, Ачерби, Бастони, Дармиан, Барела, Чалханоглу, Мхитарян, Димарко, Тюрам, Мартинес;

Преди мача

Възпитаниците на Индзаги влизат в дербито с 83 точки от първото място. Втори е именно Милан с 69 пункта. Пиоли и компания загубиха по-рано през сезона символичното си гостуване с 1:5. Сега Интер е в серия от пет спечелени дербита и при нова победа ще стане шампион.

До този момент "змията" разполага с 19 титли (1909/10, 1919/20, 1929/30, 1937/38, 1939/40, 1952/53, 1953/54, 1962/63, 1964/65, 1965/66, 1970/71, 1979/80, 1988/89, 2005/06, 2006/07, 2007/08, 2008/09, 2009/10, 2020/21) и само Ювентус е печелил повече. 

Днес единственият отсъстващ за бъдещия шампион е Куадрадо, докато за "росонерите" не са на разположение Калулу, Побега и Тиау. Един от лидерите на Милан - Кяер, ще бъде под въпрос до последния момент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички