Милан се издъни в исторически мач, ВАР „ощети“ „росонерите“ (ВИДЕО+СНИМКИ)


Милан се издъни в исторически мач, ВАР „ощети“ „росонерите“ (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1201 0

Милан се издъни, завършвайки 1:1 срещу гостуващия Салернитана в последната среща от 26-ия кръг в Серия А. Утеха за „росонерите“ е, че въпреки гафа остават на заветната 4-а позиция във временното класиране.

Двубоят на „Джузепе Меаца“ влезе в историята с нещо невиждано. За първи път в историята Милан започна мач без нито един италианец в стартовия си състав. Статистиката сочи, че това се случва за сефте в ерата на 3 точки в Калчото (сезон 1994/95). Салернитана също направи нещо историческо – „морските кончета“ за първи път завоюваха точка срещу гранда от Милано.

Хората на Стефано Пиоли имаха превъзходство през по-голямата част от двубоя на препълнения „Сан Сиро“, но не успяха да стигнат до победата. Домакините направиха куп пропуски, а и стражът на тима от Салерно Гилермо Очоа измъкна своите в няколко ситуации.

Действащият шампион на Италия със сигурност съжалява за наличието на системата ВАР, защото след преразглеждане се стигна до отмяна на дузпа в полза на „Дявола“.

Оливие Жиру откри резултата за „росонерите“ точно преди почивката. Булае Диа изравни след час игра, а до края Милан не съумя да спечели скъпоценни 3 точки в битката за Топ 4.

Двубоят започна при сравнително спокойно темпо. Първото по-изгодно положение дойде едва в 23-ата минута, когато Леао би покрай вратата. Последва неточен опит със задна ножица на Жиру. Именно френският голаджия откри резултата в първата минута на добавеното време на първата част, реализирайки 8-ото си попадение от началото на сезона. Той вкара с глава след изпълнение на корнер от Бенасер – 1:0.

Video edited on Kapwing

Мачът продължи в същото русло след почивката. За беда в 59-ата минута Жиру си изкара жълт картон, който го вади от следващия мач срещу Удинезе. В 61-ата минута Булае Диа изравни след пас на Домагой Брадарич. Сенегалският нападател се озова фронтално срещу Менян и го разстреля - 1:1.

Video edited on Kapwing

В 70-ата Исмаел Бенасер си спечели дузпа след нарушение на Брадарич срещу него в пеналта. Реферът Федерико Ла Пена обаче получи сигнал от ВАР и след като прегледа ситуацията, реши да отмени дузпата. Прецени се, че контактът между алжирския халф и защитник на гостите не е достатъчен, за да се изпълни наказателен удар от бялата точка.

Video edited on Kapwing

До края на мача Милан така и не успя да прати топката зад голлинията на Очоа, въпреки че на терена се появиха Златан Ибрахимович и Дивок Ориги, които пропиляха добри възпожности да го сторят.

Така „росонерите“ добавиха само точка към актива си и са на заветното 4-то място с 48 пункта. Салернитана е 16-ти с 26 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички