След рекорда с Милан: 3 велики постижения чакат "вечния" Ибрахимович


След рекорда с Милан: 3 велики постижения чакат "вечния" Ибрахимович
Снимка: Getty Images

10129 0

През февруари месец, на 41 години и 146 дни, Златан Ибрахимович се превърна в най-възрастния футболист, който играе в мач от Серия А за Милан. Рекордите и постиженията пред "неостаряващия" таран обаче тепърва могат да стават все по-бляскави.

На хоризонта пред него са три наистина значими постижения, които могат да останат недостижими в историята. Едно от тях е свързано отново с първенството в Италия, друго с най-престижния европейски клубен турнир Шампионска лига, а третото... просто с невероятната му кариера!

Рекорди и постижения пред 41-годишния Ибрахимович

Най-възрастният голмайстор в Шампионска лига

Последното попадение на шведа в най-престижния европейски клубен турнир е чак през април 2016 година. Тогава играе с ПСЖ срещу Манчестър Сити в четвъртфинален дуел, който завършва при голово шоу и равенство 2:2.

През този сезон остана извън "росонерите" и състава им в Шампионска лига поради дългото си отсъствие от терените. Той е изиграл само 5 мача след онзи срещу Сити, но още през следващия сезон ще може да се превърне в най-възрастния голмайстор в състезанието.

Италианският шампион не е никак сигурен за класирането си в топ 4 на Серия А, особено ако Ювентус си върне 15-те точки. Но ако приемем, че съумее да го стори, Ибрахимович ще има шанс да се разпише и да задмине Франчесто Тоти. И то с разлика. Италианецът се разписва на 38 години срещу ЦСКА Москва. Ако погледнем и към КЕШ, то норвежецът Уили Олсен се разписва на 39 години и 218 дни в предварителните кръгове през 1960 година.

Най-възрастният голмайстор в Серия А

Към момента Били Костакурта държи това постижение, след като се разписва на 41 години и 25 дни. Ибрахимович вече е на 41 години и 156 дни, така че му е необходимо едно попадение в шампионата, за да го подобри.

Гол в 24 поредни сезона за Ибрахимович?

Малмьо, Аякс, Ювентус, Интер, Милан, Барселона, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, Лос Анджелис Галакси - навсякъде Ибрахимович е "подпалвал" тълпите. Макар и да не бе играл близо година, шведът все още има възможност да се разпише през сезона.

С това би записал рекордна серия от цели 24 поредни сезона, в които неизменно вкарва гол. Тук най-близо до него е Кристиано Роналдо, чиято серия към момента се спира на 21 поредни сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички