Драма с 3 дузпи! Малдини окрили Специя за исторически триумф над Интер (ВИДЕО+СНИМКИ)


Драма с 3 дузпи! Малдини окрили Специя за исторически триумф над Интер (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

4303 0

Специя шокира гостуващия Интер с 2:1 в откриващия мач от 26-ия кръг на италианската Серия А. „Нерадзурите“ доминираха на терена, но домакините се възползваха максимално от открилите се възможности пред тях и постигнаха историческа първа победа над гранда от Милано в елита.

Двата тима изиграха един истински луд мач, превърнал се в драма. Реферът Ливио Маринели отсъди общо 3 дузпи – две за Интер и една за Специя. Лаутаро Мартинес обаче се превърна в големия грешник за „Змията“, след като профука наказателния удар в 14-ата минута, а до края на срещата пропиля и още куп изгодни положения.

 

Важният успех за борещия се за оцеляването си тим донесоха Даниел Малдини (55) и М‘Бала Нзола (87-дузпа). Ромелу Лукаку се разписа от дузпа в 83-ата минута, но „нерадзурите“ не успяха да се спасят от втора поредна загуба като гост в шампионата. Така хората на Симоне Индзаги ще заминат с минорно настроение за Португалия за реванша срещу Порто от 1/8-финалите в Шампионска лига.

Интер все пак запази второто си място в класирането с 50 точки. Грандът от Милано изостава с цели 15 от лидера Наполи. Специя е на 17-ата позиция с 24 пункта, на 6 от зоната на изпадащите.

Силен мач за победителите изигра бившият халф на Локомотив Пловдив и Левски Мехди Бурабия. Той започна като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути.

Още в 13-ата минута Интер получи правото да изпълни дузпа. Лаутаро Мартинес се нагърби с отговорността, но вратарят Бартоломей Дронговски улови шута му в левия ъгъл.

Video edited on Kapwing

Домакините нанесоха своя първи кинжален удар в 55-ата минута. Тогава членът на легендарната за Милан фамилия Малдини – Даниел, откри резултата. Синът на Паоло Малдини, който влезе като резерва след почивката, получи отличен пас от Нзола на дъгата на пеналта и без забавяне матира Самир Ханданович – 1:0. Това е негов втори гол от началото на сезона, като любопитното е, че първият беше срещу родния му Милан.

Video edited on Kapwing

Интер получи втора дузпа в мача в 83-ата минута. Ферер направи фал в наказателното поле. Този път с изпълнението се нагърби Ромелу Лукаку, който не сгреши – 1:1.

Само 120 секунди по-късно Дензъл Дъмфрис се превърна в грешник за гостите. Той фаулира Коваленко в пеналта и реферът даде дузпа и за домакините. М‘Бала Нзола стреля безпощадно от бялата точка и донесе историческата победа за Специя - 2:1.

Video edited on Kapwing

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички