Милан "разплака" Тотнъм насред Северен Лондон и отстрани "спърс" от Шампионска лига


Милан "разплака" Тотнъм насред Северен Лондон и отстрани "спърс" от Шампионска лига
Снимка: Getty Images

3761 0

Милан и Тотнъм не успяха да се победят във втория мач помежду си на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" от осминафиналите на Шампионска лига, завършвайки при резултат 0:0. Равенството обаче напълно устройва "росонерите", които с общ резултат от 1:0 продължават напред към четвъртфиналната фаза в турнира на богатите.

Първата част спокойно може да се определи като скучна откъм положения, но откъм тактическо надлъгване страхотна. Двата тима опитваха всячески да се надиграят, но така и не стигнаха до нещо по-опасно пред двете врати.

Второто полувреме бе далеч по-интересно. Двата тима вдигнаха оборотите и започнаха да търсят головете. Страхотни шансове се откриха пред Хойбиерг за домакините и Месиас за гостите, но попадение така и не падна. В добавените минути на сблъсъка се стигна до най-интересното. Първо, Хари Кейн накара Майк Менян да осъществи зрелищно спасяване след коварен удар с глава, а в ответната контраатака пък Дивок Ориги нацели страничния стълб.

Тотнъм пък трябваше да доиграе последните 11 минути с човек по-малко, тъй като Серхио Ромеро бе изгонен от главния арбитър Клеман Тюрпен.

По този начин Милан си отмъсти за отпадането през 2011 година от Тотнъм в Шампионска лига, отново в осминафиналната фаза. "Росонерите" ще чакат да разберат съперника си с нетърпение на жребия, който ще се проведе на 17-ти март.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят в Северен Лондон започна двуостро. Двата състава водеха здрава битка за центъра на терена, опитвайки се да разгадаят намеренията на своя съперник. В 12' домакините организираха скоростна контраатака, която завърши с удар от воле на Емерсон Роял. Неговият удар обаче срещна крака на бранител на "росонерите" и улесни Майк Менян при спасяването.

От Милан отговориха подобаващо в 19-ата минута. Жуниор Месияс получи чудесен пас на гранциата на наказателното поле. Нападателят не се поколеба и нанесе удар от малък ъгъл, който бе доста опасен, но не намери очертанията на вратата. 5 минути по-късно пък Хюн Мин Сон от Тотнъм нанесе силен удар, който обаче срещна тялото на противников футболист и топката излезе в корнер.

Малко преди почивката Тотнъм вдигна оборотите. Момчетата на Конте владееха топката доста повече от своите опоненти и разиграваха със спокойствие в половината на гостите. "Шпорите" обаче не успяваха да създадат нищо по-опасно, тъй като защитата на Милан стоеше много добре на терена.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част на сблъсъка започна чудесно за Милан. В 51-ата минута "росонерите" осъществиха отлично нападение. Браим Диас намери Жуниор Месиас на границата на наказателното поле. Вторият успя да пробие и нанесе удар към вратата на Форстър, но британецът реагира отлично и опази мрежата си суха. 4 минути по-късно Стефано Пиоли бе принуден да извърши наложителна промяна. Жуниор Месиас получи травма, а на негово място се появи Алексис Саелемакерс.

Тотнъм започна да атакува с всички сили, за да намери нужния гол и същевременно предприе риск, пращайки хора в предни позиции. На няколко пъти отборът на Конте бе хванат на контраатака. В 71-ата минута пред Рафаел Леао се откри възможността да нанесе удар, но той се оказа крайно неточен и не застраши сериозно Форстър.

В 79' Тотнъм остана с човек по-малко. Серхио Ромеро влезе много остро в краката на Тео Ернандес и си залсужи втория жълт картон. Клеман Тюрпен не се поколеба и го изгони от игра. В добавеното време на срещата се стигна до двете най-интересни положения. Първо, Хари Кейн нанесе много коварен удар с глава към вратата на Менян, но стражът спаси по зрелищен начин. Веднага след това последва контраатака, която завърши с удар в гредата на резервата Дивок Ориги.

Стартови състави:

Тотнъм: 20. Фрейзър Форстър – 4. Оливър Скип, 5. Пиер-Емил Хьойберг, 7. Хюн-Мин Сон, 10. Хари Кейн (К), 12. Емерсон Роял, 14. Иван Перишич, 17. Кристиан Ромеро, 21. Деян Кулушевски, 33. Бен Дейвис, 34. Клеман Ленгле

Милан: 16. Майк Менян – 8. Сандро Тонали, 9. Оливие Жиру, 10. Браим Диас, 17. Рафаел Леао, 19. Тео Ернандес (К), 20. Пиер Калулу, 23. Фикайо Томори, 28. Малик Тиау, 30. Жуниор Месиас, 33. Раде Крунич

Преди мача:

Тотнъм до голяма степен бива в ролята на Челси от вчерашния ден, когато имаше да връща попадение пасив от първия двубой срещу Борусия Дортмунд (0:1). Именно такъв аванс ще има да брани италианският шампион, който влиза в двубоя с поражение от Флорентина през уикенда с 1:2.

Ситуацията около възпитаниците на Пиоли е повече от странна, тъй като бяха влезли в серия от 4 поредни поражения, които пък бяха последвани от толкова победи, приключили със загубата от “виолетовите”.

В последните 6 мача на лондончани също може да бъде забелязана подобна тенденция, тъй като редуват по 2 поражения и победи, а на първи март отпаднаха за Купата от Шефийлд.

Бентанкур, Бисума, Дайър и Лорис за големите отсъстващи за домакините, докато Ибрахимович, Калабрия и Флоренци не са на разположение при визитата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички