Пътищата им отново се пресичат: Легенда на Ювентус застава начело на клуба?


Пътищата им отново се пресичат: Легенда на Ювентус застава начело на клуба?
Снимка: Guliver/GettyImages

630 0

Трусовете в Ювентус не само ще доведат до големи промени, но може и да успеят да съберат италианския гранд с легенда на клуба.

Според La Gazzetta Dello Sport новият президент на „бианконерите“ смята да повика Алесандро Дел Пиеро обратно в клуба. Този път обаче ролята на легендарната 10-ка няма да е на терена, а в ръководството, където да оказва помощ на Федерико Керубини и Масимилиано Алегри.

Дел Пиеро може да влезе в бъдещия борд на директорите - новият президент Джанлука Фереро и председателят на „Ексор груп“ Джон Елкан смятат да предложат оперативна роля на бившия номер 10.

На хартия Дел Пиеро би трябвало да замени Павел Недвед. Целта на „Ексор груп“ е да попълни борда на директорите с технически фигури, които могат да се ориентират в хаоса и да възстановят финансовата стабилност. Новият президент Фереро и главният изпълнителен директор Маурицио Сканавино са много добре подготвени в този аспект, но ще имат нужда от човек със задълбочени познания за футбола и Ювентус, така че Дел Пиеро се смята за идеалното попълнение в борда, което да подкрепи спортната област, към момента представяна само от Черубини и Алегри.

Разговорите за евентуалното заемане на вече свободната позиция на Павел Недвед все още обаче не са започнали.

Дел Пиеро не остана безразличен към случващото се в италианския тим и не изключи връщане в Торино.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Кратки истории

Излишният вратар, най-чудатото реми и още 2 мегастранни футболни случки

Интересните ситуации във футбола се случват ежедневно и в 21-ви век феновете успяват да научат всичко, което...

Реклама
Най-четени новини

виж всички