Интер сломи Милан и чака някой измежду Ювентус и Фиорентина на финала за Купата на Италия


Интер сломи Милан и чака някой измежду Ювентус и Фиорентина на финала за Купата на Италия

6872 0

Интер се наложи над Милан с 3:0 и успя да се класира на тазгодишния финал на Купата на Италия. Това бе първият успех на Симеоне Индзаги в дербито на Милано като треньор, а "виновници" за успеха са аржентинският нападател Лаутаро Мартинес, който реализира две попадения в срещата, и германският национал Робен Госенс с едно.

Интер започна чудесно срещата и вкара бърз гол, но в средата на частта изгуби инициативата и символичните гости започнаха търсенето на изравнително попадение. Така се стигна и до края на полувремето, когато Мартинес бе забравен и за щастие на "синьо-белите" привърженици, той попари опитите на "росонерите" за изравняване.

В началото на втората част Милан продължи да търси попадение и в 66-а минута успя да го намери, но ВАР го отмени. Исмаел Бенасер вкара красиво попадение, но не бе зачетено заради засада. Дебютното попадение на Госенс реши срещата, а до края на мача не се случи нищо интересно.

Така Интер чака победителя от двойката Ювентус/Фиорентина на финала за Купата на Италия, който ще се проведе на 11 май на "Стадио Олимпико". Именно "старата госпожа" доминира в турнира през  последните години, като успя да спечели състезанието 5 пъти в последните седем години. Стори го и през миналата година, когато победи Аталанта.

Първо полувреме:

Двата тима излизат в поредното дерби на Милано, което този път ще определи един от претендентите за Купата на Италия. Тифозите на двата гранда красят трибуните на препълнения "Джузепе Меаца" с невероятни хореографии.

Три минути след началото на срещата, Лаутаро Мартинес открива резултата с брилянтно воле, което се превръща в 67-то му попадение с екипа на "нерадзурите". Аржентинецът намери топката неподготвен, но завършващият му удар в десния ъгъл бе неспасяем - 1:0!!

В 11-тата минута Кеси бе изпуснат от отбраната на символичните домакини, което доведе до опасен обстрел от котдивоареца, но ударът премина покрай дясната греда. Именно за този играч се предполага, че това е едно от сигурните нови попълнения на Барселона, а това бе първото опасно положение от Милан.

16 минути по-късно Леао направи силен рейд, след който успя да насочи добър изстрел в рамките на вратата, но последва само корнер. 

Салемакерс успя да засече по невероятен начин топката от границите на наказателното поле, но Ханданович успя да извади кълбото от долния ляв ъгъл. 

В средата на полувремето Интер изгуби инициативата и Милан опита няколко положения, но стражът на Интер бе "заключил" вратата си.

Гоол! Чудесна аржентинска комбинация покачва резултата на 2:0, 5 минути преди почивката. Кореа изведе Мартинес за второто му попадение в мача, докато Милан опитваше да изравни през последните минути на първата част!

Една минута бе добавена към редовното време на полувремето, а Мартинес бе на път да формира хеттрик след центриране от корнер, но опитът му бе осуетен.

Второ полувреме:

Интер записа страхотна първа част и показа невероятна продуктивност - вкара и двата си точни удара. Милан бе по-точен при опитите си за реализиране и контролира топката в 55% от времето, но положенията им бяха парирани.

В игра за Милан влязоха Диас и Месиаш за сметка на Тонали и Салемакерс. 

Първата третина премина с куп опити от символичните гости, които продължават да търсят попадението в мача. Около 60-тата минута атака на "дяволите" бе последвана от сериозно разбъркване в наказателното поле, която завърши с няколко удари, които се отбиваха от телата на домакинските играчи. Интер изглежда е готов на всичко за да се класира на финал.

Исмаел Бенасер успя да засече чудесно отбита топка от ръба на наказателното поле, която се озова в мрежата на Ханданович след рикошет. Радостта на "росонерите" бързо бе попарена от ВАР, който отмени попадението заради засада!

Гоол! - В 82-та минута Марсело Брозович напредна по десния фланг, а ниско центриране бе добре засечено от Робин Госенс. Това е дебютният гол за германския национал с екипа на "змията".

СЪСТАВИТЕ:

ИНТЕР (3-5-2): Ханданович, Шкриниар, Де Врай, Бастони, Дармиан, Барела, Брозович, Чалханоглу, Перишич, Кореа, Мартинес

МИЛАН (4-2-3-1): Менян, Калабрия, Калулу, Томори, Ернандес, Бенасер, Тонали, Салемакерс, Кеси, Леао, Жиру

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ Derby della Madonnina!

ПРЕДИ МАЧА:

Двата тима изиграха първия двубой в началото на март, когато не успяха да си отбележат попадение. Днес символичните домакини са фаворит за класиране на финала, като при тях царува спокойствие, докато в лагера на "росонерите" има общо 6 контузени, сред които са Ибрахимович, Кастийехо, Кяер и Флоренци. Четиримата почти сигурно ще изпуснат дербито, а Калабрия и Романьоли остават под въпрос. Победителят в мача ще се изправи на финала срещу Ювентус или Фиорентина, които ще изиграят утре своя реванш. В първата среща "старата госпожа" се наложи с 1:0.

Междувременно двата милански тима водят оспорвана битка в калчото, където Милан е на челната позиция във временното класиране със 71 т., докато Интер е на втора позиция с 69 т., но с мач по-малко. През уикенда и двата отбора победиха - "нерадзурите" спечелиха визитата си на Специя с 3:1, а "дяволите" загряха с домакински успех над Дженоа с 2:0. 

Драмата продължава и в Серия А, ето какво е положението!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички