Фондът Investcorp близо до сделка за Милан


 Фондът Investcorp близо до сделка за Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

1339 0

В Италия все повече се говори за евентуална смяна на собствеността на гранда Милан. Инвестиционният фонд Investcorp от Бахрейн проявява интерес към „росонерите“, които са собственост на американския хеджфонд Elliott. Кандидат-купувачите са подготвили бюджет от 300 млн. долара за трансфери през лятото, при положение че се стигне до сделка, съобщава „Гадзета дело спорт“.

От италианското спортно издание посочват кои играчи биха били привлечени при „росонерите“. Това са Себастиан Алер от Аякс, Николо Дзаниоло от Рома, Кристофър Нкунку от РБ Лайпциг и Орелиен Чуамени от Монако, който е определян за един от най-големите таланти не само във френския, но и в европейския футбол. Ситуацията около него следят Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед.

Дзаниоло пък е свързван с трансфер в Ювентус и е считан за сигурно ново попълнение на „бианконерите“. Другите двама французи Алер и Нкунку се представят фантастично в своите отбори и са със съответно 33 и 30 гола във всички турнири през този сезон.

Подобна сделка за собствеността на Милан няма да повлияе на считаните за сигурни трансфери на Свен Ботман от Лил и на Дивок Ориги от Ливърпул. Клубните директори начело с Паоло Малдини също ще получат нови договори.

Тази открила се възможност пред „Дявола“ трябва да бъде много внимателно обмислена, имайки предвид огромния бюджет за трансфери, отпуснат от китайските инвеститори през 2017 година, който не даде необходимия резултат и причини огромни финансови проблеми на тима от Сан Сиро.

Милан следи също ситуацията около испанска звезда на Реал Мадрид. Вижте кой е той

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички