Градското дерби между Интер и Милан от Серия А вероятно няма да се състои


Градското дерби между Интер и Милан от Серия А вероятно няма да се състои
Снимка: Getty Images/Guliver

1392 0

Сериозността на епидемията от коронавирус в Италия продължава да расте, с което и да заплашва провеждането на футболните срещи от вътрешното първенство - Серия А. Едно от най-големите дербита в страната е под сериозен въпрос.

Става въпрос за градския сблъсък между Интер и Милан. Дватата тима трябва да играят един срещу друг на 17 октомври, събота, по програма, но все по-усилено се говори в Италия, че мачът ще бъде отменен поради случаите на коронавирус в двата тима.

При "нерадзурите" има четирима футболисти, които са дали положителни проби през последните 24 часа - Алесандро Бастони, Милан Шкриняр, Раджа Наинголан и Роберто Галиардини. При "росонерите" заразени са Златан Ибрахимович и Лео Дуарте.

"Надявам се, че можем да продължим да провеждаме футболни мачове, но е неразумно да поемаме излишни рискове. Трябва да подходим към този въпрос със здрав разум. Всичко може да се случи с дербито на Милано, тъй като при толкова много заразени двата отбора трябва да бъдат карантинирани. Когато има първи случаи на заразени, а след това втори такива е задължително да се премине към индивидуални тренировки, за да може те да не инфектират останалите играчи" - споделя професор Масимо Гали от болница "Сако" в Милано. A Интер иска да поднови договора на Лаутаро Мартинес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички