Ювентус - Наполи не се състоя, "бианконерите" спечелиха служебно


Ювентус - Наполи не се състоя, "бианконерите" спечелиха служебно
Снимка: Gulliver/GettyImages

3129 0

Отборът на Ювентус получи служебна победа в тазвечершното дерби от Серия А срещу Наполи. Причината е, че „партенопеите“ така и не взеха участие в срещата, тъй като не пътуваха до Торино заради случаи на заразени с коронавирус футболисти.

Въпреки отсъствието на неаполитанци, „бианконерите“ обявиха състава си за срещата. Автобусът на Ювентус пристигна на „Алианц Стейдиъм“ в 20:40ч, а 15 минути по-късно бе обявен стартовият състав на Андреа Пирло. Половин час преди срещата помощник-треньорът на „бианконерите“ направи инспекция на терена. В 21:45, когато трябваше да започне срещата, на терена нямаше никой. По правилник, ако играчите на Наполи не се появят на терена в рамките на 45 минути, Ювентус трябваше да получи служебна победа, а точно това и се случи.

Президентът на „старата госпожа“ Андреа Аниели коментира случилото се по следния начин: Тук съм, защото е само правилно да изразим нашето мнение. Нуждаем се от яснота. Има протоколи, много ясни за ситуации като тази, която беше предвидима - че ще има един или два случая на заразени с COVID-19 в състава за мача. В този момент ние следваме протокола, одобрен от Серия “А”, според който да бъдем в изолация в структура, съгласувана със здравните власти“, каза Андреа Аниели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички